Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

Peter Pellegrini, a parlament alelnöke felszólította Igor Matovič kormányfőt, hogy tartsa be a szavát és távozzon a kormányfői posztból a diplomamunkája miatt. Egy hazug tolvaj nem állhat a kormány élén – konstatálta Pellegrini a pénteki sajtótájékoztatóján.

 

Pellegrini szerint Matovič az egész politikai karrierjét arra az ígéretre alapozta, hogy harcolni fog a tolvajok ellen, ennek köszönhetően nyerte meg a választásokat és lett kormányfő.

 

 hirdetes_400x285  

„Mindössze négy hónap telt el a választások óta és kiderült, hogy maga a kormányfő is tolvaj. Ez nem sértegetés a részemről, hanem az ő saját szavai. Matovič beismerte, hogy tolvaj, mert ellopta mások gondolatait”

 

– mondta Pellegrini, aki kijelentette, szégyelli magát a kormányfő miatt, aki jelenleg az európai vezetőkkel találkozik.

 

„Nemcsak az ő, hanem a mi szégyenünk is, hogy ma egy olyan kormányfő képvisel minket Brüsszelben, aki kétes módon szerezte a titulusát”

 

– tette hozzá Pellegrini, aki egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy Boris Kollár (Sme rodina) házelnök plágiumbotránya kapcsán Matovič azt mondta, hogy a helyében sértve érezné magát, de valószínűleg lemondana.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!