Nyitókép: Körkép.sk/KZS

 

„A fő célom mindent megtenni azért, hogy magyarságunk megmaradását segítsem, csökkentsük az asszimilációt. Ehhez szükség van az egységes politizálásra is, de nem csak politikai, hanem társadalmi egységre is kell törekednünk” – mondta Forró Krisztián az MKP ma megválasztott új elnöke.

 

A pártelnök a sajtó kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a magyar egységes képviselet létrehozásáról először az Összefogás (Magyar Közösség Összefogás – a szerk.) mozgalommal ülne tárgyalóasztalhoz, ezt követően pedig a Most-Híd „magyar ágával”. Később kifejtette, hogy az Összefogás filozófiája közelebb áll az MKP elképzeléseihez, mint a Most-Hídé.

 

Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az MKP a legerősebb felvidéki magyar pártalakulat, ezért „mindenképpen az MKP kell hogy alkossa a jövőbeli egyesítés gerincét”.

 hirdetes_810x300  

 

Portálunk kérdésére elmondta, hogy a 2022-es megyei és önkormányzati választások eredménye fogja majd megmutatni, mennyire volt „erős az elnök és az elnökség munkája és mennyire volt hasznos a közösségünk számára”.

 

Arra a kérdésre, hogy hajlandó lesz-e az MKP szlovák pártokkal is együttműködni elmondta:

 

„Széleskörű összefogáson dolgozunk, az egység megteremtéséért, és ha a helyzet megkívánja, illetve szükség lesz rá, hogy más, szlovák pártokkal is tárgyaljunk annak érdekében, hogy a magyar közösség érdekei érvényre jussanak, akkor számba vesszük a szlovák pártokkal való tárgyalás lehetőségét is”

 

mondta, hozzátéve, hogy Kotleba pártján kívül a szlovák pártokkal is egyeztetni kell a magyar közösség számára fontos kérdésekről, mert ez az igény a magyar választók körében is markánsan megjelent.

 

Forró elmondta, hogy a következő hetekben megkezdődhetnek a magyar érdekeltségű pártok között a tárgyalások a politikai egységről.

 

A Körkép.sk kérdésére reagálva elmondta, hogy az ő elképzelése, hogy

 

„Leülünk, meghallgatjuk az ő véleményüket, és miután ez megtörtént, mi is elmondjuk a mi elképzelésünket. Nyilván szükség lesz kompromisszumokra a mi és a másik fél részéről is. Én hiszem, hogy ha mindenki úgy akarja, megtaláljuk a közös utat. Szerintem minden fél ebben érdekelt”

 

Forró Krisztián, az MKP új elnöke megválasztása után. Interjú

Posted by Körkép on Saturday, July 18, 2020

 

 

A mai napról itt számoltunk be bővebben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.