Nyitókép: Facebook/Smer-SD

 

Ahogy tegnap a Körképen is beszámoltunk róla, a Smer-SD szombati pártkongresszusán ismét Robert Ficot választották meg pártelnöknek, Juraj Blanár, Ladislav Kamenický, Richard Takáč, Ľuboš Blaha és Erik Kaliňák pedig alelnökök lettek.

 

„A kongresszus jól volt előkészítve. Olyan eredményeket értünk el, amilyeneket el akartunk érni, ez pedig azt mutatja, hogy nagy tapasztalattal rendelkező párt vagyunk“

 

– mondta Fico.

 hirdetes_810x300  

 

A pártelnök elmondása szerint Blanár a régiófejlesztéssel fog foglalkozni, Kamenický pedig a gazdasági és pénzügyi kérdések alelnöke lesz. A fiatal Erik Kaliňák (Robert Kaliňák unokaöccse – szerk. megj.) elsősorban a fiatalokkal és a közösségi oldalakkal fog foglalkozni, Takáč a mezőgazdasággal és a környezetvédelemmel, Blaha pedig az oktatásüggyel.

 

Tekintettel arra, hogy újra megválasztották, küldetése tovább folytatódik – jelentette ki Fico, majd megjegyezte: elsődleges feladata a Smer-SD védelme lesz. Egyúttal hozzátette, hogy a jelenlegi pártvezetésben Robert Kaliňák egykori belügyminiszter továbbra is helyet kap.

 

A Smer-SD is pártkongresszust tart. Mivel nincs más alternatíva, ezért minden bizonnyal Fico marad a pártelnök

 

A Smer-SD elnöke szerint a kongresszus egyik célja az volt, hogy meghatározzák a párt viselkedését az elkövetkezendő időszakra.

 

„Határozott és következetes ellenzéki párt leszünk, amelyik buldogként fog csüngeni a kormány nyakán. Egyúttal mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a megfelelő pillanatban harapjuk át a kormány torkát“

 

– jelentette ki Fico.

 

A Peter Pellegrinivel együtt távozó egykori smeres politikusokkal kapcsolatban kijelentette, nem tartja őket a Smer-SD ellenfeleinek, döntésüket tiszteletben tartja.

 

„A mi fő ellenségünk a Matovič-kormány“

 

– hangsúlyozta Fico azzal, hogy az ő feladata az lesz, hogy felkészítse a pártot a következő parlamenti választásra.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.