Nyitókép: STUDENT AGENCY, s.r.o.

 

A közlekedésügyi minisztérium új versenypályázatot írt ki a Pozsony–Komárom közti vonatközlekedés biztosítására. A győztes vállalat a szerződés értelmében tíz éven keresztül fogja kiszolgálni a fentebb említett vasútvonalat, és 2023. január 1-jén fogja elindítani a vonatközlekedést.

 

 „Mivel egy rendkívül frekventált vasútvonalról van szó, ezért fair és átlátható versenyt kínálunk, hiszen az a célunk, hogy a lehető legtöbb közlekedési vállalat bekapcsolódjon a versenybe. Csak egy korrekt versenyben tudunk szert tenni a legjobb árakra, és tudjuk bebiztosítani a minőségi közlekedést az emberek számára“

 

– konstatálta Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter.

 hirdetes_810x300  

 

A versenypályázati kiírást hétfőn tették közzé a közlekedésügyi tárca honlapján. A versenypályázati eljárásban való részvételi kérelmeket 51 napon belül kell benyújtani.

 

A Pozsony–Komárom közti vasútvonalon jelenleg a RegioJet magán közlekedési vállalat biztosítja a vonatközlekedést. A vállalat szerződése 2020 decemberében jár le. A közlekedésügyi tárca a RegioJet mellett más közép-európai társaságokkal is tárgyalásokat folytat arról, hogy az elkövetkezendő két évben – amíg a győztes vállalat felkészül a vonatközlekedés biztosítására –  indítsanak járatokat a szóban forgó vonalon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!