Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

A kockázatos térségekben lévő iskolákban szigorú előírások lesznek érvényben, szélsőséges esetekben a bezárásukra is sor kerülhet – nyilatkozta Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

 

„Az iskolákban, amelyek nem fertőzött területen lesznek, az oktatás a normál kerékvágásban mehet majd, ugyanakkor hangsúlyt kell fektetni a fertőtlenítésre és a higiéniai előírások betartására”

 

mondta Gröhling, aki úgy tervezi, hogy a jövőben az oktatásügyi tárca egyénileg járna el ez egyes régiókban az éppen aktuális helyzet szerint. Mint mondta, a Regionális Közegészségügyi Hivatalok figyelemmel kísérik majd a fertőzés gócpontjait és az alapján fognak dönteni.

 

  hirdetes_300x300   

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy augusztus 17-től az óvodáktól kezdve a középiskolákon át a kollégiumokig és iskolai étkezdékig mindenkinek útmutatást fognak küldeni. A főiskolák, egyetemek és ezek kollégiumai számára ugyancsak javaslatokkal állnak majd elő a külföldi diákok felvételével kapcsolatban.

 

Gröhling beszámolója szerint a szociálisan hátrányos helyzetű diákoknak távoktatás esetére külön intézkedéseket foganatosítanak, valamint terveik közt szerepel az Učíme na diaľku elnevezésű portál megerősítése is.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!