Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Nem ezüsttálcán fog érkezni az a több milliárd euró, amit a tagállamok egyezsége után Szlovákia fog kapni az Európai Uniótól – jelentette ki szerdán Richard Sulík gazdasági miniszter.

 

Sulík szerint a pénzhez rengeteg feladat és szabály fog társulni.

 

 hirdetes_300x300  

 Brüsszel tudni akarja, hogy mire és hogyan akarjuk felhasználni a pénzt

 

„Az egyezség több tízmilliárd eurót biztosít számunkra, de az éremnek másik oldala is van. Az több milliárd euró nem ezüsttálcán fog érkezni, hanem rengeteg betartandó szabály és előírás formájában. Nem lesz könnyű ezt a rengeteg pénzt észszerűen felhasználni“

 

– konstatálta Sulík.

 

Az SaS-es pártelnök szerint a pénzből elsősorban hasznos, nagy projekteket szeretnének megvalósítani. Állítása szerint ahhoz, hogy mindez sikerüljön, szakmaiságra és a korrupcióval szembeni zéró toleranciára van szükség.

 

Ján Rudolf, az uniós pénzforrások szakértője felhívta a figyelmet arra, hogy az első számú feladat az lesz, hogy 10 milliárd euró összegben merítsenek az uniós forrásokból.

 

„Szlovákiának október 15-ig össze kell állítania a helyreállítási tervet. Brüsszel tudni akarja, hogy mire és hogyan akarjuk felhasználni a pénzt“

 

– magyarázta Rudolf.

 

A cél a nagy projektekbe való bekapcsolódás

 

Rudolf azt is kiemelte, hogy az a 7,5 milliárd eurós csomag lesz a kulcsfontosságú, amit Szlovákiának 2023-ig kell kimerítenie.

 

„Erre az egyetlen mód az, ha nagy projektekbe fogunk bekapcsolódni“

 

– jegyezte meg.

 

HNonline.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!