Nyitókép: webnoviny.sk

 

Frissítve: 07.45 Hajnali ötig tartó rendkívüli ülés végén nem sikerült leváltania az ellenzéknek Igor Matovičot. A végső szavazásnál 125 jelenlévő képviselőből csak alig 47-en szavaztak a kormányfő leváltására, 78-an támogatták. Ez azt jelenti, hogy még az ellenzékből sem szavazott mindenki a miniszterelnök leváltására.

 

Az ülést követően Matovič megköszönte kormánypárti kollégáinak, hogy kiálltak mellette, egyben kritizálta az ellenzéket, mely szerinte felkészületlen volt a rendkívüli ülés alatt.

 

„Ha valaki a becsületről és a tisztességről akar prédikálni, saját magának is tisztának kellene lennie. Nekik viszont szerintem semmilyen morális joguk nincs,“

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Matovič.

 

 

Hogy ki hogyan szavazott, az ide kattintva megnézhető.

 

„Aki kutyát akar verni, talál botot a kezébe” – fogalmazott sajtótájékoztatója végén Matovič. Mint elmondta, számára ezzel diplomamunkájának ügye befejeződött.

 

Ugyanezen a véleményen van az SaS is. Anna Zemanová frakcióvezető szerint ezzel az ügy lezártnak tekinthető, és hisz abban, hogy végre marad idő a munkára.

 

„A reformok azok, melyekre Szlovákiának igazán szüksége van”

 

– hangúlyozta.

 

Az SaS parlamenti képviselőinek többsége nem vett részt a rendkívüli ülés vitájájában, és 13-ból 6-an jelen sem voltak a végső szavazásnál.

 

Cikkünk arról, hogy ki hogy szavazott:

 

Ki hogy szavazott Igor Matovič leváltásánál?

 

 

 

Körkép.sk

 

További ajánlott írások:

 

Az ellenzék megpróbálja leváltani Igor Matovič kormányfőt (élő videóval az ülésről)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.