Nyitókép forrása: MK SR

 

Szombat délután autóbalesetben elhunyt a kulturális minisztérium Za ľudí-s államtitkára, Vladimír Dolinay. A balesetre Komáromnál az Izsa felé vezető úton került sor.

 

A Komárom és Izsa közti útszakaszon szombat délután két személyautó ütközött frontálisan, amely során mindkét jármű lesodródott az útról. Négy ember megsérült, egy ember életét vesztette. Az egyik gépkocsiba két személy szorult be, az egyikük Dolinay volt, a másik pedig a felesége, akit helikopterrel szállítottak az érsekújvári kórházba.

 

forrás: noviny.sk

 

 hirdetes_810x300  

A szlovák sajtó közlése szerint Dolinay a baleset pillanatában életét vesztette. A velük utazó gyermekük kisebb sérüléseket szenvedett.

 

A szemközti sávból érkező  autó sofőrje és utasa könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

 

A tragédia az eddigi információk szerint úgy következett be, hogy a KIA márkájú gépkocsi sofőrje megpróbált kikerülni egy út szélén parkoló autót, de a manőver közben megcsúszhatott a nedves úton, és beleütközött a szemből érkező gépkocsiba, amelyet az államtitkár vezetett.

 

MIMORIADNE SMUTNÁ SPRÁVAMinisterstvo kultúry SR dnes zasiahla mimoriadne smutná správa. Pri tragickej dopravnej…

Posted by Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky on Saturday, July 25, 2020

 

Dolinay halálhírét a kulturális tárca is megerősítette. Igor Matovič kormányfő részvétét fejezte ki az elhunyt hozzátartozóinak. Dolinay szakmáját tekintve szlovák nyelvet és hittant oktatott, Jana Žitňanská EP-képviselő asszisztense illetve Viera Leščáková (Za ľudí) asszisztense, valamint Pozsony város képviselője is volt.

 

A februári választásokon a Za ľudí listájának 24. helyéről indult, de nem szerzett parlamenti mandátumot.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.