Nyitókép: Facebook (Agócs Gergely Fb-oldala)

 

Három közéleti kerekasztal-beszélgetés és egy fogadás várja a résztvevőket Gombaszögön.

 

A szervező Összefogás mozgalom a július 30-i, csütörtöki találkozóra meghívta az összes magyarajkú polgármestert, helyi, városi és megyei képviselőt, összesen mintegy 4 ezer személyt a Gombaszögi Nyári Tábor helyszínére, az egységes felvidéki magyar politikai képviselet kialakítása érdekében.

 

„Mindenkit meghívtunk, akik a polgároktól felrúházva mandátummal rendelkezik a képviseletüket illetően“

 

 hirdetes_300x300  

– foglalta össze Oros Örs (Összefogás).

 

A három párt párbeszédét elősegítő rendezvényen az MKP, a Most-Híd és az Összefogás politikusainak részvételével három kerekasztal beszélgetésre kerül sor, köztük Forró Krisztián (MKP), Solymos László (Most-Híd) és Mózes Szabolcs (Összefogás) pártelnöki fórumára is.

 

Az Összefogás kézbe vette a magyar egység megteremtését. Közéleti Piknikre hívja a magyar politikai képviseletet

 

A három párt elmúlt hetekben, hónapokban történt közéleti, politikai megnyilvánulásait illetően egyelőre meglehetősen távol áll egymástól. A Most-Híd kemény kormányellenes politikát folytat, a szlovák sajtóban az MKP Fidesz-általi finanszírozásáról beszél, Solymos László pártelnök pedig az Index melletti kiállás fontosságáról is értekezett.

 

Az MKP és az Összefogás a napokban a királyrévi Révfeszten már együtt képviseltette magát.  Berényi József, az MKP újonnan megválasztott általános alelnöke és Orosz Örs (Összefogás) együtt sorsolták ki és adták át a rendezvény tomboladíjait, a házigazda helyi polgármester Agócs Gergely (ex MKP, jelenleg Összefogás) és Cziprusz Zoltán (MKP alelnök) pedig a szervezésben működött együtt.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.