Nyitókép: TASR/Michal Svítok

 

A Legfelsőbb Bíróság szenátusa szerdán elutasította Jozef Majský fellebbezését a Horizont Slovakia és a BMG Invest csalási ügyében. Ez azt jelenti, hogy érvényben marad a bazini Specializált Büntetőbíróság 2015-ben meghozott döntése, melynek alapján Majskýt kilenc évnyi börtönbüntetésre ítélték.

 

A Legfelsőbb Bíróság ítélete jogerős. A szerdai tárgyalás Jozef Majský részvétele nélkül zajlott le, ugyanis a csaló vállalkozó jelenleg Csehországban tartózkodik.

 

 hirdetes_810x300  

Egy cseh kórházban fogták el Jozef Majskýt

A Legfelsőbb Bíróság 2019 márciusában felfüggesztette a Majský ellen folytatott büntetőeljárást, mivel súlyos betegségére hivatkozva nem lehetett bíróság elé állítani. A Legfelsőbb Bíróság végül július 1-jére tűzte ki az új meghallgatást a BMG Invest és Horizont Slovakia csalási ügyben, ám a tárgyalást el kellett napolni, mivel a vádlott nem jelent meg és nem is engedélyezte, hogy a tárgyalást a jelenléte nélkül kezdjék el.

 

Majskýt június 17-én egy európai elfogatóparancs keretén belül tartóztatták le egy csehországi kórházban, ahol műtéti beavatkozásra várt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!