Nyitókép: dunaszerdahelyi.sk

 

Az indok, mint általában, az alacsony diáklétszám.

 

Nagyszombat megye több szlovák középiskola esetében döntött azok megszüntetéséről. Az alacsony diáklétszám mellett ugyanis a megyének, mint fenntartónak anyagilag nem éri meg finanszírozni az iskolát.

 

A döntéssel nem értett egyet az egyik szlovák középiskola kapcsán az érintett, Pőstyén polgármestere, aki szerint az alacsony diáklétszám nem lehet egyedüli, döntő érv az oktatási intézmény bezárására.

 hirdetes_300x300  

 

Jozef Viskupič megyefőnök úgy látja, hogy népszerűtlen, de szükséges döntésről van szó.

 

„A fennálló, rendkívül sűrű iskolahálózat már rég nem felel meg a demográfiai helyzettel és a munkaerő-piaci kívánalmakkal, így tarthatatlan a dolog,“

 

– nyilatkozta.

 

Összevonások: nyolc iskolából lesz négy

 

Racionalizációs intézkedésként a megye döntött a dunaszerdahelyi nyelviskola összevonásáról is, mely a továbbiakban a Vámbéry Ármin Magyar Tanítási Nyelvű Gimnáziumba olvad.

 

Ugyanúgy Dunaszerdahelyen kerül összevonásra a magyar tanítási nyelvű Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközéppiskola a magyar tanítási nyelvű Építészeti Szakközépiskolával.

 

Továbbá két magyar tanítási nyelvű középiskola, a Középfokú Sportiskola és a Vidékfejlesztési Szakközépiskola összevonására is sor kerül.

 

Nagyszombat megye fenntartása alatt így 58-ról 48-ra csökken a középfokú tanintézmények száma.

 

webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.