Nyitókép: Marián Peiger/Plus 7 dní

 

Tegnap a Körképen is beszámoltunk róla, hogy Jozef Majský vállalkozót kilenc év börtönbüntetésre ítélték a Horizont Slovakia és a BMG Invest csalási ügyében. A kihirdetett ítélet ellenére Majský továbbra is szabadlábon van.

 

A csaló vállalkozó továbbra is Csehországban tartózkodik, ahol a rendőrök egyelőre nem tartóztatták le. Mindezt Majský védőügyvédje, Peter Filip is megerősítette.

 

 hirdetes_810x300  

 „Újabb keresetet fogunk benyújtani, amellyel rámutatunk a tegnapi eljárás törvénytelenségére“

 

– magyarázta Filip.

 

A Legfelsőbb Bíróság elutasította Jozef Majský fellebbezését. 9 év börtön vár rá

 

Tegnap a Legfelsőbb Bíróság Jozef Majský részvétele nélkül nyitotta meg a tárgyalást és hozott jogerős ítéletet. Az ügy már 2016 márciusától a Legfelsőbb Bíróságon volt, ám a vállalkozó egyetlen tárgyaláson sem vett részt, és azt sem hagyta jóvá, hogy a tárgyalásokat nélküle kezdjék el.

 

Tegnap azonban fordult a kocka. A vállalkozónak a šumperki kórházba kézbesítették azt a értesítést, amelyben a bíróság közölte – nyilvános ülés keretében fogják tárgyalni az ügyét. Majský azonban erre az értesítésre sem reagált. Nem kért elnézést és azt sem kérvényezte, hogy a tárgyalást ne tartsák meg a jelenléte nélkül. Így a bíróság kihasználta az alkalmat és meghozta az ítéletet.

 

A Legfelsőbb Bíróság a nyilvános ülés után azonnal elrendelte a büntetés végrehajtását.

 

Majskýra európai elfogatóparancsot is kiadtak, a cseh rendőrség júniusban tartóztatta le.

 

Az Ostravai Kerületi Államügyészség az Ostravai Kerületi Bíróságon kezdeményezte Jozef Majský előzetes letartóztatását, ám a bíróság erre nem látott okot.

 

Majský Szlovákiába való kiadásáról egyelőre nem született döntés. Mivel a vállalkozónak szlovák és cseh állampolgársága is van, ezért lehetséges, hogy a börtönbüntetését Csehországban fogja letölteni.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!