Nyitókép: pravda.sk

 

Újabb fordulatot vehet a galántai Čistý deň reszocializációs intézet ügye, melynek akkreditációját a védencek zaklatása miatt vette el a munkaügyi minisztérium.

 

A minisztérium még 2018 júliusában döntött a reszocializációs intézet akkreditációjának visszavonásáról, a Nagyszombati Kerületi Bíróság azonban június 26-án eltörölte a minisztériumi döntést. Az ügy ezzel visszakerült a most már Milan Krajniak vezette tárcához további eljárásra.

 

A tárca szóvivője, Veronika Husárová tájékoztatása szerint miután áttekintetik a bírósági döntést, megfontolják, hogy milyen jogi lépéseket tesznek.

 hirdetes_810x300  

 

A galántai intézet olyan fiatalokkal foglalkozott, akik függőségi problémákkal küzdöttek, azonban felmerült a gyanú, hogy az intézet dolgozói között volt olyan, aki visszaélt a pártfogoltak kiszolgáltatott helyzetével.

 

A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy az intézményben szexuális visszaélések történtek.

 

Az intézmény akkreditációjának megvonása után Nagyszombat megye úgy döntött, hogy szociális szolgáltatásokat nyújtó központot fog működtetni, azonban nem tudtak megegyezésre jutni az egyik épületről, amelyet a Čistý deň használt.

 

Érdekes adalék az ügyhöz, hogy Marian Kočner, akiről kiderült, hogy az intézetet működtető házaspárral SMS-ben kommunikált a botrány idején, a Kuciak-gyilkosság perének záróbeszédében felrótta Daniel Lipšicnek, hogy saját záróbeszédében megemlítette a Čistý deň-ügyet is.

 

„Lipšic úr nem rendelkezik a pár nappal ezelőtti utolsó információval, hogy a bíróság semmissé tette Richter miniszter határozatát, a bíró nem adta be a derekát a sajtó nyomására sem és a Čistý deň visszakapta az akkreditációját.”

 

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!