Nyitókép: SME/Marko Erd

 

A belügyminisztérium államtitkári pozíciójából távozó Lukáš Kyselica (OĽaNO) visszatér a parlamentbe.

 

Erről a parlament védelmi bizottságának ülése után tájékoztatott. A védelmi bizottság ülése mindössze pár percig tartott, Kyselica ugyanis nem volt hajlandó válaszolni a katonai hírszerzésnél teljesített szolgálatával kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

 

 hirdetes_810x300  

Kyselica azután távozott az államtitkári funkcióból, miután a Denník N megszellőztette, hogy a katonai hírszerzés titkos ügynökeként indult a parlamenti választásokon az OĽaNO színeiben.

 

„Mivel mandátumom van a választóktól, ezért visszatérek a parlamentbe”

 

– jelentette ki Kyselica.

 

 „Ami az államtitkári pozícióból való távozásomat illeti, nem akartam okot adni a társadalom megosztására“

 

– mondta az újságíróknak. Arra a kérdésre, hogy képviselőként nem fogja-e polarizálni a társadalmat, Kyselcia nem válaszolt.

 

Kyselica nem válaszolt a képviselők kérdéseire

 

Ma volt az első alkalom, hogy a médiában megjelent információk után Kyselica a nyilvánosság elé lépett, ám sem a képviselők, sem a nyilvánosság nem tudott meg semmi újat a volt nyomozótól.

 

Kyselica ugyan megjelent az a védelmi bizottság ülésén, melynek összehívását az ellenzék szorgalmazta, de a képviselők kérdéseire nem volt hajlandó válaszolni. A volt államtitkár szerint a bizottságnak nincs joga arra, hogy az ő helyzetével foglalkozzon.

 

Kyselicától azt kérdezték az újságírók, nem sértette-e törvényt azzal, hogy a katonai hírszerzésnél teljesített szolgálata mellett bekapcsolódott a választás előtti kampányban, de az egykori nyomozó erre a kérdésre sem volt hajlandó válaszolni.

 

„Mindig a legjobb tudásom, lelkiismeretem és meggyőződésem szerint dolgoztam“

 

– zárta le Kyselica.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!