Nyitókép: sme.sk

 

Az állami karantén megszüntetése óta Szlovákiában több száz koronavírusos esetet regisztráltak. Ezeknek a fele külföldről lett behozva.

 

Az egészségügyi minisztérium a közösségi oldalán ismét felszólította az embereket arra, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, ugyanis a külföldről behozott koronavírusos esetek közül sok veszélyes országból származik.

 

 hirdetes_400x285  

„Június 10-e óta – tehát az állami karantén megszüntetésétől – 581 koronavírus-fertőzöttet regisztráltunk Szlovákiában, ebből 277-en külföldről hozták be a vírust. A külföldről hazaérkező 277 koronavírus-fertőzöttből 157-en veszélyes országból tértek haza“

 

– tájékoztatott az egészségügyi tárca.

 

Kötelező regisztráció és koronavírusteszt

 

Azoknak a személyeknek, akik veszélyes országból térnek haza – vagyis az adott ország nem szerepel a biztonságos országok listáján – kapcsolatba kell lépniük az illetékes regionális közegészségügyi hivatallal, regisztrálniuk kell, és a koronavírusteszt elvégzése mellett házi karanténba kell vonulniuk.

 

Tájékoztató SMS

 

Az egészségügyi minisztérium felhívta a figyelmet arra, hogy július 20-tól minden SIM-kártya tulajdonosnak küldött egy tájékoztató SMS-t arról, hogy ha veszélyes országból térnek haza, akkor a kötelező regisztráció mellett le kell teszteltetniük magukat COVID-19-re.

 

A tárca szerint a felszólításra eddig mintegy háromezer ember reagált.

 

„Azokról a személyekről van szó, akik július 20-a után veszélyes országból tértek haza, ezt követően beregisztráltak és koronavírus-tesztnek is alávetették magukat“

 

– pontosított a minisztérium.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!