Friderika
  • HUF: 360.24
  • USD: 1.18
  • 13 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Kuciak-gyilkosság: Mégsem lesz szerdán ítélethirdetés, elnapolták a tárgyalást

Szeptemberig biztosan várnunk kell a bírósági döntésre

Nyitókép: aktuality.sk

 

A Speciális Büntetőbíróság bírája, Ružena Sabová váratlanul elnapolta az augusztus 5-re tervezett ítélethirdetést a Kuciak-Kušnírová-gyilkosság ügyében. A tárgyalás folytatásának következő időpontját szeptember harmadikára halasztotta.

 

A Speciális Büntetőbíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint az ítélethirdetést a szenátusi megbeszélések folytatásának szükségessége miatt kellett elhalasztani.

 

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze, Juraj Novocký szerint egy aránylag nem szokványos helyzetről van szó, amelyre általában nem kerül sor, de a büntetőeljárás engedélyei. “Miután nem ismerjük a pontos okait ennek a döntésnek, csak respektálni tudjuk” – mondta az ügyész.

 

Daniel Lipšic, a Kuciak család képviselője szintén jelezte, hogy tiszteletben tartja a bíróság döntését az elnapolásról, mint mondja, ez egy összetett ügy. “Ha a szenátus úgy döntött, hogy folytatja a tanácskozást, akkor az az ő legitim döntése”. Konstatálta a korábbi belügyminiszter.

 

Zlatica Kušnírová már jóval borúlátóbb – “Rossz előérzetem van, félek, hogy alakul az ítélet. Már el voltunk készülődve, már itt vagyunk. Most mindent újra át kell élnünk. Azt gondoltuk, hogy holnap már megtudjuk az ítéletet.” – nyilatkozta a meggyilkolt Martina Kušnírová édesanyja, aki szerint most továbbra is bennük marad a feszültség és idegesség.

 

Miután minden érintett – aki élni akart a lehetőséggel – elmondta záróbeszédét, már csak az ítélethirdetés maradt hátra. Vladimir Turan speciális ügyész Marian Kočner, Alena Zsuzsová és Tomáš Szabó számára is 25 év börtönbüntetést javasolt. A bíróság a tárgyalás megkezdése óta 22 alkalommal ült össze a tárgyalóteremben.

 

teraz.sk, dennikn.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket