Nyitókép: Ľuboš Pilc/Pravda

 

Juraj Šeliga, a Za ľudí és a parament alelnöke a párt szombati kongresszusán nem fog harcba szállni a pártelnöki pozícióért. Ezt a TASR hírügynökségnek jelentette be azzal, hogy a pártelnökválasztáson Miroslav Kollárt fogja támogatni. Kollár mellett Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes és régiófejlesztési miniszter indul még a pártelnöki pozíció megszerzéséért.

 

Šeliga azzal indokolta döntését, hogy a politikában gyakorlati tapasztalatra van szüksége, továbbá az elkövetkezendő hónapokban a szlovák igazságszolgáltatás, ügyészség és rendőrség megtisztításával szeretne foglalkozni.

 

„Nagyra értékelem azt a támogatást, amit a régiókból, illetve azoktól az emberektől kaptam, akik nincsenek a pártban, de a mi a választóink. Szintén nagyra értékelem az egykori vezető politikusok és közismert személyiségek támogatását”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Šeliga a TASR-nek.

 

Šeliga a szombati pártelnökválasztáson Kollárt fogja támogatni.

 

„Ha Veronika és Miro közül kell választanom, akkor Mirot fogom választnai, mégpedig azért, mert ő az, aki képes tiszteletben tartani mások véleményét, képes kulturált vitát folytatni és egyértelmű politikai álláspontot képviselni. Veronikát azért nem tudom támogatni, mert most szerintem az új minisztérium kiépítésével és az uniós források merítésének leegyszerűsítésével kellene foglalkoznia, és nem a Za ľudíval”

 

– konstatálta Šeliga.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!