Tekla, Líviusz
  • HUF: 362.91
  • USD: 1.17
  • 16 °C
  • 26 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Bejrúti robbanás – 300 ezer ember maradt fedél nélkül, az anyagi kár több milliárd dollár

A halálos áldozatok száma 135-re emelkedett, több mint ötezren sérültek meg

Nyitókép forrása. aljazeera.com

 

Az előzetes becslések szerint a bejrúti kikötőben bekövetkező hatalmas robbanás okozta anyagi kár 15 milliárd dollárra tehető. Ennél már csak az emberek felháborodása nagyobb amiatt, hogy az illetékesek miért nem tettek óvintézkedéseket a közel háromezer tonnányi robbanásveszélyes anyaggal kapcsolatban.

 

Marván Abbud bejrúti kormányzó szerint legalább 300 ezer ember maradt fedél nélkül, a hatóságok nehezen tudják bebiztosítani az ivóvizet és az ételt. Abbúd szerint a város felét súlyosan érintette a robbanás.

 

A halálos áldozatok száma 135-re emelkedett, több mint ötezren sérültek meg. Közben a mentőegységek versenyt futnak az idővel, hogy még idejében kiszabadítsák a romok alól az embereket, de a pusztítás nagysága és a terület nagy kiterjedése miatt várhatóan tovább fog emelkedni a halálos áldozatok száma.

 

Az Al Jazeera közlése szerint a hadsereg háziőrizetbe vette a kikötőben tárolt 2750 tonnányi, robbanásveszélyes ammónium-nitrát raktározásáért felelős személyeket. Helyi tudósítások szerint a kikötő állam volt az államban, ahol elképesztően korrupt rendszert építettek ki bizonyos személyek. Egy 2014-es jelentés egyszer már figyelmeztette a hatóságokat, hogy a robbanásveszélyes anyagot nem megfelelően tárolják a kikötőben, és nagy a robbanás kockázata.

 

Beszámolók szerint tíz tűzoltó is meghalt a katasztrófában.

 

Az alábbi fotó mutatja a robbanás előtti és utáni állapotot, a középen lévő válaszvonalat lehet jobbra, illetve balra mozgatni.

 

 

CTK, Al Jazeera, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: bejrúti robbanás

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket