Nyitókép forrása: ta3.com

 

A besztercebányai Specializáls Büntetőbíróság nem hagyta jóvá Monika Jankovská korábbi smeres igazságügyi államtitkár szabadlábra-helyezési kérelmét – így a Marián Kočnerhez szorosan köthető korrupciós ügyben főszerepet játszó Jankovská marad a rácsok mögött.

 

Az ügy egy másik vádlotja, Denisa Cviková bírónő esetében azonban a bíróság helyben hagyta az indítványt, így ő szabadlábon védekezhet. Jankovská és Cviková márciustól vannak börtönben – a rendőrség ekkor tartóztatott le 13 bírót a Vihar nevű akcióban. A vádlottak vélhetően pénzt vagy egyéb előnyöket fogadtak el az igazságszolgáltatás befolyásolásáért cserébe.

 

A Kucaiak gyilkosság valószínű megrendelője Marián Kočner Jankovskát saját „majmocskájaként“ emlegette Thremma-üzeneteiben.

  hirdetes_300x300   

 

Jankovská és Cviková nem vallották be tettüket, és egyelőre nem is jelezték hatóságoknak, hogy együttműködnének vádalkuért cserébe.

 

Jankovská ügyvédje arra hivatkozott, hogy minden vád Jankovská államtitkári pozíciójából fakad, de mivel már nem államtitkár, „nincs esély a bűncselekmények megismétlésére vagy az eljárás befolyásolására”.

 

Jankovská és ügyvédje fellebbeznek a specializált bíróság döntése ellen.

 

Körkép.sk, SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.