Nyitókép forrása: facebook/Finančná správa

 

Július elején hatalmas fogásról számoltak be a pénzügyőrök: több mint 1,5 tonnányi metamfetamint foglaltak le egy kamionba rejtve. Ahelyett azonban, hogy végigkövették volna a szállítmány megrendelőjéig a kamion útvonalát, kikotyogták az akció részleteit a sajtónak.

 

A Pénzügyi Főigazgatóság pénzügyőrei egy Mexikóból a horvát Rijeka kikötője érintésével Pozsonyba érkező drogszállítmányt csípett el. Május 22-én a JOJ televízió saját bennfentes információ alapozva közölt róla hírt – akkor még 400 kg-nyi pervitinről lehetett tudni. Nem sokkal később maga a Pénzügyi Főigazgatóság is közzétette az információt saját Facebook-oldalán. Aztán váratlanul törölte a posztot, és felszólította a sajtót, hogy „legyen mértéktartó az ionformációk közlését illetően”.

 

Végül már felesleges volt titkolózni, és mint kiderült, 1,5 tonna pervitint fogtak a pénzügyőrök kétmilliárd euró értékben, ami Szlovákia történetének legnagyobb drogfogásának minősül.

 hirdetes_810x300  

 

Rekordmennyiségű metamfetamint foglalt le a szlovák pénzügyőrség

 

Korai hencegés, félsiker

 

A gond az, hogy az amatőr módon kiszivárogtatott információk miatt a szállítmány megrendelőinek lefülelése már nehezen elképzelhető. A belső ellenőrzés ezért a nyomozás akadályozása vádjával ismeretlen hivatali személy(ek) ellen indított eljárást.

 

A belső ellenőrzés szerint a túl korai hencegéssel nem csak a nyomozást, de „konkrét személyek életét” is veszélybe sodorták.

 

A SME napilap oknyomozása szerint a megrendelés hátterében egy pozsonyi cég áll, amelynek tulajdonosa és ügyvezetője egy bolgár származású magyar állampolgár. Egyértelműnek tűnik, hogy egy strómanról van szó, aki a teljesen tétlen céget 2019 novemberében vette át.

 

A vállalkozásnak van egy fiktív honlapja is, hamis, internetről letöltött fotókkal a menedzsmentről. A magyar állampolgár más szlovákiai cégben nem szerepel, csak egy prágainál jelent meg a neve, amelyet a hatóságok feketelistán tartanak egy ideje adótartozásai miatt.

 

A rendőrség és az ügyészség is próbálja elkerülni a válaszadást arra vonatkozóan, miért nem követték le a célállomásig a szállítmányt, hogy lekapcsolhassák a megrendelőket is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!