Nyitókép: Peter Korček / Glob.sk

 

A korrupcióval és kenőpénz elfogadásával megvádolt Monika Jankovská (Smer-SD) egykori igazságügyi államtitkár fiai a pozsonyi luxuslakásuk mellett egy több mint nyolcezer négyzetméteres telket is birtokolnak a szenci Napfényes-tavak mellett – hívta fel a figyelmet az Aktuality.sk.

 

Az, hogy a pozsonyi 168 négyzetméteres pozsonyi luxuslakás megvételét miből finanszírozták, a mai napig kérdéses, viszont a szenci telkekkel kapcsolatban valamivel bőbeszédűbbnek bizonyultak a Jankovský fivérek.

 

 hirdetes_400x285  

Jankovská idősebbik fia, a 25 éves Jakub az Aktuality szerkesztőségének azt írta, hogy a telkeket hosszú távú befektetés céljából vásárolták a szüleiktől kapott pénzből osztatlan közös tulajdonnal.

 

Potenciállal rendelkező telkek

 

A szenci Napfényes-tavaktól 150 méterre lévő három parcellányi szántóföld július 23-a óta a 24 év Martin és a 25 éves Jakub Jankovský tulajdonában van. A fiúk korrupciós ügyekben főszerepet játszó édesanyjának, Monika Jankovskának szerdán a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság nem hagyta jóvá a szabadlábra helyezési kérelmét, így továbbra is a rácsok mögött marad.

 

A legnagyobb, 4 605 négyzetméterű telek Jankovská idősebbik fiának, Jakubnak a tulajdonában van. A másik két telket – egy 1 963 és egy 1 926 négyzetméterű – a fiatalabbik fivér, Martin birtokolja. A testvérek nevén összességében egy 8,5 ezer négyzetméterű telek van.

 

A Proxenta társaság szerint mivel szántóföldről van szó, ezért a telek értéke 40 ezer euró körül mozog. Vladimíra Púpavová ingatlanszakértő szerint szántóföldként nem lenne kifizetődő eladni a telket, ugyanis a területrendezési terv szabadidős és sporttevékenységre alkalmas telekként számol vele. Ebben az esetben a tulajdonosok 250 ezer eurót is kérhetnek a telekért.

 

Egy további, nevét elhallgatni kívánó ingatlanközvetítő szerint, ha a telket szántóföldként tartják meg, akkor négyzetméteréért 6–8 eurót lehetne kérni, ami azt jelenti, hogy a telek piaci ára 50 és 68 ezer euró körül mozogna. Abban az esetben, ha a telket építési vagy szabadidős telekre módosítják, a parcellák értéke négyzetméterenként elérheti a 40 eurót, így a Jankovský fivérek akár 330 ezer eurós bevételre is szert tehetnek.

 

Több mint félmillió eurós lakás a vár alatt

 

A Napfényes-tavak melletti szántóföld nem az egyetlen érdekes ingatlan a Jankovský testvérek tulajdonában.

 

A két fivér nevén van az a fentebb említett pozsonyi luxuslakás is, amelyben Jankovská a letartóztatásáig lakott. A Pozsony-Óvárosban található attraktív luxusingatlan becsült értéke meghaladja az 500 ezer eurót.

 

Monika Jankovská egy félmillió eurós, fiaira íratott luxuslakásban lakik a pozsonyi vár alatt

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.