Nyitókép: rozsnyovidek.sk

 

2023-ban kezdődhet a szoroskői alagút építése, amely az R2-es gyorsforgalmi út részét képezi a Rozsnyói járásban – jelentette be Andrej Doležal, miután Szádalmáson találkozott a környékbeli polgármesterekkel és önkormányzati képviselőkkel.

 

A találkozón az Összefogás (MKÖ) is részt vett, a mozgalom nyilatkozata szerint Andrej Doležal (Sme rodina) miniszter, Jaroslav Kmeť államtitkár és a Nemzeti Autópálya Ügynökséget (NDS) vezető Juraj Tlapa a szoroskői alagút megépítéséért petíciót indító civilekkel és politikai szereplőkkel egyeztetett.

 

„Levélben kértük a minisztert pár hete, hogy értékelje át a beruházás leállítását, sőt, most, hogy extra uniós források is érkeznek Szlovákiába, akár az egész építkezés finanszírozását is lehetne az EU-s pénzcsomagból fedezni. A minisztérium képviselői is ezt találták a legjárhatóbb útnak”

 

 hirdetes_400x285  

mondta el Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke.

 

fotó: aktuality.sk

 

Senki sem akarja megfojtani az alagútépítés projektjét

 

A szakértők szájából a megbeszélésen elhangzott, hogy az elmúlt 4 évben számtalan mulasztás (főleg környezetvédelmi) történt a Szoroskői-alagút előkészítése során, a különböző szakvélemények hiányában eleve nem is kapott volna építkezési engedélyt, tavaly csupán kampányjelleggel írták ki. 

 

„Szoroskő kapcsán sok ígéret elhangzott már az elmúlt években, ám a miniszter mai ígérete úgy szólt, hogy még ebben a választási ciklusban megkezdődik az építése, így számon kérhető lesz és az Összefogás számon is fogja kérni”

 

húzta alá Orosz Örs, az Összefogás alelnöke.

 

Az NDS megszüntette az R2-es Rozsnyó-Szádalmás szakaszának közbeszerzését

 

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!