Nyitókép: UK archívuma

 

Az egyetemek a koronavírus második hullámával számolnak, így a 2020/21-es akadémiai év előkészítésében ezt a lehetőséget is figyelembe veszik.

 

A Nagyszombati Egyetem két verzióban készíti elő az új akadémiai év kezdetét és a téli szemesztert.

 

 hirdetes_810x300  

„Az első verzió az ún. szokványos, ami a nappali jelenléti oktatással és az összes egyetemi esemény megrendezésével számol, természetesen a koronavírus megelőzésére vonatkozó higiéniai szabályok betartásával”

 

– mondta René Bílik rektor, majd hozzátette: a másik verzió az online oktatással számol. Bílik szerint jelenleg azon dolgoznak, hogy az egyetemi rendszert felkészítsék az online oktatásra.

 

A besztercebányai Bél Mátyás Egyetem az új akadémiai évre való felkészülésében szintén figyelembe veszi az esetleges második hullámot, illetve a jelenléti oktatásról az online oktatásra való áttérést.

 

„A 2020/21-es akadémiai évben az oktatással kapcsolatos pedagógiai folyamatokat úgy fogjuk beállítani, hogy az egyetem az összes karon át tudjon térni az online oktatásra. A folyamatok előkészítésében figyelembe vesszük a nyári szemeszterben szerzett tapasztalatokat is”

 

– jelentette ki Dana Straková, a Bél Mátyás Egyetem marketingkommunikációs részlegének vezetője.

 

Straková egyúttal az is elmondta, hogy jelenleg a pedagógusok iskolázása zajlik, melynek az a célja, hogy effektívebbé tegyék a tanárok munkáját az online eszközök felhasználásával.

 

Az új akadémiai évre és az esetleges második hullámra a pozsonyi Comenius Egyetemen is készülnek. Lenka Miller, az egyetem szóvivőjének tájékoztatása szerint az egyetem vezetősége és az internátusok igazgatói júliusban találkoztak a járványügyi szakértőkkel, ahol az internátusok elfoglalásával és a beiratkozással kapcsolatos megelőző intézkedéseket vitatták meg. A következő találkozón az oktatás alatti higiéniai előírások betartását, a tömegrendezvények megtartásának lehetőségét, illetve az internátusokkal kapcsolatos kérdéseket fogják megvitatni.

 

A kassai Pavel Jozef Šafárik Egyetem vezetősége augusztus végén és szeptember elején fogja meghozni a konkrét döntéseket az oktatási helyiségek, az oktatás menetének és a diákok elszállásolásának előkészítéséről. Az egyetem vezetősége egyúttal hozzátette, bízik benne, hogy az új akadémiai évtől ismét megvalósul a jelenléti oktatás.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!