Kristóf, Jakab
  • HUF: 360.20
  • USD: 1.18
  • 20 °C
  • 33 °C
Belföld

Az oktatási tárca tervet készít a járvány második hulláma esetére a hátrányos helyzetű gyermekek számára

Egy elemzés szerint legalább 23 ezer alapiskolás lurkónak nincs internetelérése így lehetősége sem a távoktatásra

Nyitókép: Körkép.sk

 

Az oktatási minisztérium azt szeretné, hogy a koronavírus esetleges második hulláma megérkezésére már kész intézkedéstervezetek állnának rendelkezésre a szociálisan hátrányos helyzetű, marginalizált roma közösségben élő gyermekek számára. A gyerekek ezen csoportjának ugyanis a járvány első hulláma idején nem nagyon volt lehetősége az online oktatás lehetőségével élni.

 

Filip Mónika (SaS) nemzetiségi oktatásért és inklúzióért felelős oktatási államtitkár elmondása szerint ezeknek a gyermekeknek a járvány alatt leginkább a munkafüzetekkel kellett megelégedniük.

 

„Az ő esetükben a távoktatás nem valósult meg. Olyan környezetben vannak, ahol nincs internetelérés, számítógép, ezért nem tudjuk biztosítani minden gyermek számára a távoktatás lehetőségét”

 

fogalmazott Filip Mónika. Hozzátette, hogy ezért a szociális munkások, tanárok vagy tanárasszisztensek munkafüzeteket juttattak el hozzájuk.

 

Az Oktatáspolitikai Intézet elemzése szerint a koronavírus-járvány alatt több mint 32 ezer alapiskolás diáknak kellett boldogulnia internethozzáférés nélkül – a becslés alsó határa is minimum 23 ezer diák.

 

Filip elmondta, hogy a 2019/2020-as iskolai év befejeztével elkezdték begyűjteni az adatokat az iskoláktól és tanároktól. Az oktatási minisztérium ezeket a hónap végére kiértékeli.

 

„Egyelőre az adatgyűjtés zajlott. A kiértékelés augusztus végére készülhet el. A további intézkedésekhez a gyakorlati tapasztalatokból, a tanárok és iskolaigazgatók visszajelzéseiből is merítünk majd információt”

 

mondta az államtitkár hangsúlyozva, hogy a minisztérium már dolgozik azon, hogy egy esetleges második hullám idején már kész intézkedés-tervezet álljon rendelkezésre a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek számára.

 

Az oktatási tárca 500 ezer eurót különített el a nyári iskolákra, Filip szerint a keret fel nem használt részét a regionális iskolahálózatra fogják fordítani – többek között munkafüzetek és egyéb oktatási anyagok eljuttatására a marginalizált roma közösségekben élő gyerekeknek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket