Nyitókép: TASR/Radovan Stoklasa

 

A Za ľudí szombati kongresszusán Veronika Remišová miniszterelnök-helyettest és régiófejlesztési minisztert választották meg pártelnöknek.

 

A legkisebb kormánypárt pártelnöki posztjáért folytatott harcban Remišovának képviselő- és párttársa, Miroslav Kollár felett sikerült győzedelmeskednie.

 

 hirdetes_810x300  

A 109 küldöttből Remišovára 76-an, Kollárra pedig 33-an adták a szavazatukat.

 

Veronika Remišová pártelnökké választása után először az elődjének, Andrej Kiskának mondott köszönetet, aki a szombati kongresszuson hivatalosan is bejelentette, hogy az egészségügyi problémái miatt távozik a politikából.

 

Elnököt választ a Za ľudí, Kiska távozik a politikából

 

Kiska nemcsak az új pártelnöknek mondott köszönetet, hanem Miroslav Kollárnak is, aki szintén pályázott a Za ľudí pártelnöki posztjára. Kiska nagyra értékelte, hogy mindketten tisztességesen és igazságosan vágtak neki a megmérettetésnek.

 

Az újdonsült pártelnök azt mondta, hasonló politikai stílusban szeretné vezetni a pártot, mint az elődje.

 

„Azt szeretném, ha Andrejnak a párttal kapcsolatos elképzelése tovább élne”

 

– jelentette ki Remišová, aki azt is elmondta, hogy a Za ľudíból egy modern, európai orientáltságú középpárttá szeretne kiépíteni.

 

„Azt szeretném, ha egy értelmes, tisztességes erőként tudnánk működni a szlovák politikában. Úgy vélem, hogy a politikai palettán nincs még egy olyan középpárti alternatíva, mint amilyen a mi pártunk”

 

– mondta Remišová.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!