Nyitókép: SME/Marko Erd

 

Veronika Remišová, a Za ľudí új elnöke nem éppen szerencsésen kezdte pártelnöki karrierjét, ugyanis a megválasztása után éles kritikák sorát kellett eltűrnie.

 

Az Aktuality.sk információi szerint a probléma abból fakadt, hogy az újonnan kinevezett pártelnök asszony elutasította az ellenfelének, Miroslav Kollárnak a kinevezését a párt 23 fős elnökségébe.

 

 hirdetes_400x285  

A vezetőség több tagja azonban nem értett egyet Remišová döntésével, és fellázadtak ellene.

 

A kiéleződött vita odáig fajult, hogy a párt két alelnöke, Juraj Šeliga és Jana Žitňanská az alelnöki pozíciójukról való lemondással fenyegetett, ha Kollár nem lesz elnökségi tag. Hasonlóképpen reagált Marek Hattas nyitrai polgármester és Tomáš Valášek képviselő is.

 

Remišová végül egy kényszerszünet után megváltoztatta a véleményét. A Za ľudín belüli ellentétek kiéleződése ezzel azonban még nem ért véget.

 

Veronika Remišová lett a Za ľudí új elnöke

Remišová másodszor is meghátrált

 

Azzal, hogy Miroslav Kollár helyet kapott a párt elnökségében, Tomáš Meravýnak kellett volna távoznia. Csakhogy ezt a döntést a Za ľudí pozsonyi szervezetének tagjai támadták meg, ahova Meravý is tartozik.

 

Ezután a vita után szintén kényszerszünet következett, Remišová pedig másodszor volt kénytelen engedni a nyomásnak.

 

A párt szombati kongresszusán az eddigi alelnökök – Juraj Šeliga, Jana Žitňanská, Vladimír Ledecký és Michal Luciak – mellé további három új alelnöknőt is választottak, mégpedig Mária Kolíková igazságügyi minisztert, valamint Viera Leščáková és Mirian Šuteková képviselőket.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.