Nyitókép: SME/Marko Erd

 

Lukáš Kyselicát (OĽaNO) szerdán hivatalosan is visszahívták az államtitkári pozíciójából. A visszahívására tett javaslatot a kormány is jóváhagyta.

 

Kyselica maga kérvényezte az államtitkári pozícióból való felmentését azután, hogy kiderült, a parlamenti választás előtti kampány során a katonai hírszerzésben dolgozott. A belügyminisztériumból való távozása után képviselőként tér vissza a parlamentbe.

 

  hirdetes_300x300   

Kyselicának a parlament védelmi biztonsága előtt is magyarázatot kellett volna adnia a katonai hírszerzésben végzett munkája miatt, de a feltett kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.

 

Mivel több képviselő is megjegyezte, hogy a védelmi bizottságnak nincs jogosultsága a katonai hírszerzéssel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozni, ezért az ellenzék kezdeményezni akarta a parlament különleges ellenőrzőbizottságának összehívását a katonai hírszerzés tevékenységének ellenőrzésére.

 

Zuzana Šebová (Sme rodina), a bizottság alelnöke azt mondta, még nem kapta meg az ellenzék indítványát. Az alelnök szerint a képviselők a bizottság szeptemberi rendes ülésén tehetik fel az üggyel kapcsolatos kérdéseiket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!