Nyitókép forrása: Anadolu

 

Szlovákia egyelőre nem tart igényt a SARS-CoV-2 koronavírus elleni új orosz vakcinára. A Szlovák Járványügyi Táraság elnöke, Pavol Jarčuška szerint az oltás nem teljesíti a kritériumokat.

 

„Ahhoz, hogy kérvényezhessük vagy behozzuk a vakcinát, legalább előzetes engedélyezéssel kell rendelkeznie, vagy be kell kerülnie az Európai Gyógyszerügynökség nyilvántartásába, vagy teljes nyilvántartásba vételnek kell történnie. Esetleg be kell fejeznie a klinikai tesztek harmadik fázisát, és mint rendkívüli importot be kell hozni az országba (…) Az orosz vakcina egyelőre egyik feltételt sem teljesíti”

 

közölte Jarčuška. (A klinikai tesztek harmadik fázisa a kiterjedt emberkísérleteket takarja).

 hirdetes_300x300  

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyelőre tartózkodóan nyilatkozott az oroszok által bejelentett vakcináról. Az orosz vakcinával szemben megjelent kritikákat Moszkva csak sajtótámadásoknak tartja.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hatalmas a verseny a leghatékonyabb vakcina minél hamarabbi megtalálásáért. Rendszerint egy-egy vakcina engedélyeztetése és tesztelése évekig tart, ám most a koronavírus okozta hatalmas emberi és anyagi áldozatai miatt a gyógyszerfejlesztők rohamtempóban haladnak. Önmagában az, hogy megjelent a piacon egy vakcina, még nem jelenti, hogy sikerült legyőzni a koronavírust. További részletek alábbi cikkünkben.

 

A koronavírus elleni vakcina sem jelent feltétlenül megoldást. Az amerikaiak harmada elutasítja az oltást

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!