Nyitókép: SME Video

 

A parlamenten kívüli Dobrá voľba párt nem fog összeolvadni a Peter Pellegrini vezetett, bejegyeztetés alatt álló Hlas–sociálna demokracia párttal – jelentette ki Tomáš Drucker pártelnök, aki azt is hozzátette, a ĽSNS-szel és a Smer-SD-vel is kizárták az együttműködést.

 

Drucker szerint Pellegrini egy modern politikus, aki nagy népszerűségnek örvend, viszont a pártja nem más, mint egy új Smer-SD. Drucker nemrégiben úgy nyilatkozott, nem tudja elképzelni, hogy olyan képviselőkkel üljön egy asztalhoz, mint Erik Tomáš vagy Peter Žiga.

 

 hirdetes_300x300  

A pártelnök szerint a Dobrá voľba olyan pártokkal kíván együttműködni, akikkel hasonló a programjuk, a Smer-SD pedig nem tartozik ide.

 

„A Smerben a legnagyobb probléma a pártelnökkel van, aki hovatovább egyre közelebb kerül a nacionalista véleménynyilvánításokhoz és attól tartok, hogy nem a demokratikus sepktrum felé fog közeledni, hanem éppen az ellenkező irányba“

 

– magyarázta.

 

Drucker elmondása szerint több párttal is tárgyal az együttműködésről, hiszen a választók 30%-nak nincs képviselete a parlamentben. Mint mondta, az ő pártja a populista és inkompetens államvezetéssel szemben szeretne alternatívát kínálni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!