Nyitókép: TASR

 

A koronavírus-járvány alatt az élvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazottakon, katonákon, rendőrökön, tűzoltókon és a szociális otthonok dolgozóin kívül azok az alkalmazottak is kérnek az 50 millió eurós honoráriumból, akik a tisztaságról, illetve a belső helyiségek higiéniájáról és fertőtlenítéséről gondoskodnak.

 

 „Mi, takarítók és takarítónők, ablak- és padlómosók, szobalányok, szemétszedők, szőnyegtisztítók, kártevőirtók és a többiek, a koronavírus elleni harcban szintén az élvonalban álltunk és állunk mind a mai napig. A járvány kirobbanása óta nehezen tudtunk hozzájutni a védőfelszerelésekhez, a védekezést pedig azóta is saját magunknak kell megoldanunk. Ezért is kérjük a kormányfőt arra, hogy minket is úgy értékeljen, mint a többi élvonalban dolgozó harcostársunkat“

 

– írták a Higiénikus Polgári Társulás tagjai az Igor Matovič kormányfőnek szánt nyílt levelükben.

 hirdetes_300x300  

 

Matovič: 50 millió eurót különítünk el az élvonalban dolgozó alkalmazottaknak

 

A polgári társulás tagjai értékelik a kormány azon lépését, miszerint 50 millió eurót különít el az élvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazottaknak, katonáknak, rendőröknek, tűzoltóknak és a szociális otthonok dolgozóinak.

 

„Az állam által javasolt jutalom teljes mértékben megérdemelt, és megfelel az élvonalban dolgozók vállalta kockázatnak. Viszont mi, takarítók is nagy veszélynek kitéve dolgozunk, hiszen mi vagyunk azok, akik az állam bármiféle támogatása nélkül elsőként lépünk a fertőzött helyiségekbe. Elsősorban kórházi és iskolai helyiségekbe, valamint a szociális intézmények helyiségeibe, amelyeket előtte COVID-os emberek látogattak“

 

– írták levelükben a polgári társulás tagjai.

 

Igor Matovič kormányfő múlt héten jelentette be, hogy a koronavírus-járvány idején élvonalban dolgozó alkalmazottak számára az állam 50 millió eurót különít el. Az egyes minisztériumok vezetői ezen a héten fognak megegyezni arról, hogy kinek mekkora honoráriumot ítélnek oda. A jutalom 300 és 500 euró között fog mozogni.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.