Nyitókép: Körkép.sk/KL

 

Lukáš Kyselica volt belügyi államtitkár, aki korábbi katonai hírszerzési tagsága miatt volt kénytelen távozni posztjáról, parlamenti képviselőként folytatja az OĽANO frakciójában. A törvényhozásból így távozni kényszerült Cseh Péter (OĽANO), aki Kyselica képviselői helyét foglalhatta el pótképviselőként, mikor államtitkárnak nevezték ki.

 

Az erről szóló határozat ma került fel a parlament hivatalos honlapjára.

 

Kyselica amiatt volt kénytelen távozni a belügyi államtitkári posztból, mert a sajtó megszellőztette, hogy a választási kampány idején a katonai hírszerzés tagja volt – miközben az OĽANO színeiben járta az országot.

 hirdetes_400x285  

 

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő korábban úgy nyilatkozott, hogy olyan információkkal rendelkezik, melyek szerint a katonai hírszerzés Peter Pellegrini volt kormányfőhöz közel álló tagjai Kyselicát az OĽANO szétzilálására akarták felhasználni. Ha ez az állítás bebizonyosodna, Matovič szerint fény derülne, milyen „drámai módon” használták fel politikai célokra a titkosszolgálatokat. Pellegrini természetesen elutasítja a vádakat.

 

Az ellenzék a katonai hírszerzést ellenőrző parlamenti bizottság ülésén akar rákérdezni Kyselicánál a kérdéses időszak alatti ténykedésére.

 

Lukáš Kyselica (balra) volt belügyi államtitkár, Roman Mikulec (középen) belügyminiszter és Jaroslav Naď védelmi miniszter az OĽANO nagymegyeri lakossági fórumán január végén. Fotó: Komjáthy Lóránt

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!