Nyitókép: info.sk

 

Amennyiben az alapiskolák alsó tagozatos diákjai megbirkóznak a szájmaszkkal, akkor jó lenne, ha ők is viselnék a tanítási órákon – jelentette ki Igor Matovič kormányfő hétfői sajtótájékoztatóján.

 

„Minél több alsó tagozatos diákon lesz szájmaszk, annál jobban fogják védeni a saját és az osztálytársaik egészségét. Ezenkívül a szájmaszk viselésével azt is megakadályozzák, hogy az osztályban vagy bárhol máshol terjesszék a betegséget”

 

– jegyezte meg a kormányfő.

 

 hirdetes_300x300  

Igor Matovič megérti, hogy a kisgyerekeknek nehéz lélegezniük a szájmaszkban, de „ha a gyerekeknek legalább a 70–80%-a megbirkózik vele, akkor az még mindig jobb, mintha mindenkinek azt mondanánk, hogy nem kell szájmaszkot viselniük”.

 

Matovič azt javasolja, hogy az első két hétben az osztályban is hordjanak szájmaszkot a diákok

 

A kormányfő a járványügyi bizottság ülésén is azt javasolta, hogy minden gyerek viseljen szájmaszkot az iskolában.

 

„Aztán jött Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter, aki azzal érvelt, hogy az alsó tagozatos diákok nem tudnak megbirkózni a szájmaszkkal”

 

– mondta a miniszterelnök.

 

Az új tanév első két hetében az osztályokban a szájmaszk viselése az alapiskola felső tagozatos diákjai és a középiskolások számára kötelező lesz, míg az alsó tagozatos diákok és az óvodások számára csak ajánlott lesz, de nem kötelező.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.