nyitókép forrása: Aktuality.sk

 

A Smer elnöke, Robert Fico parlamenti képviselő politikai korrupcióval vádolta meg az Állítsuk Meg a Korrupciót Alapítványt és a Transparency International Slovensko (TIS) szervezeteket.

 

Fico szerint az említett két szervezet nem foglalkozik Michal Miškovič ügyvéd „botrányával”. Miškovič az ellenzék szerint emelt szintű állami támogatásra kapott ígéretet a régiófejlesztési és beruházási minisztertől, Veronika Remišovától (Za ľudí).

 

A Smer már a múlt héten is bírálta Remišovát, amiért egymillió eurót akar támogatásként szétosztani a nonprofit szervezetek között. Fico szerint ez a tavaly szétosztott összeg ötszöröse (2019-ben még a Smer kormányzott – a szerk.).

 hirdetes_300x300  

 

Remišovát azért is bírálta a Smer elnöke, mert a miniszterasszony csökkentené a nonprofit szervezetek bürokratikus terheit az említett 1 millió eurós támogatási keret merítésekor.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy mindkét szervezetnek nagy szerepe van abban, hogy a Smer kétes ügyeiről tud a nyilvánosság. Ráadásul Fico személyesen is motivált: az Állítsuk Meg a Korrupciót Alapítvány kezdeményezte, hogy az összeférhetetlenségi parlamenti bizottság vizsgálja meg Robert Fico kastélyának tulajdonosi hátterét.

 

Mindkét szervezet elutasítja Fico vádjait, szerintük kellő mértékben foglalkoztak az említett ügyvéd szerződéseivel kapcsolatban. Azt is kiemelték, hogy a Fico által említett támogatási keretet a koronavírus idején szociális szolgáltatásokat biztosító nonprofit szervezeteknek kínálják fel, nem nekik – és egyébként sem szándékoznak rá pályázni.

 

Fico és új barátnője is luxuskörülmények között él – a kastély mellett a Hiltonban is van lakásuk

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.