Nyitókép: Polícia SR/Facebook

 

Egész élete megtakarítását veszítette el az az 54 éves pozsonyi nő, aki bedőlt egy csaló érzelmes történetének. Az asszonynak 50 ezer eurójába került a csúnya átverés.

 

A Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi júliusban lépett kapcsolatba az asszonnyal az interneten keresztül, ahol egy szíriai, háborús övezetben dolgozó orvosnak adta ki magát.

 

 hirdetes_810x300  

Azzal az ürüggyel, hogy egy másik városba akarják őt átköltöztetni, azt kérte az asszonytól, hogy őrizhesse meg nála a pénzét és a dokumentumait. Mivel a történet szerint a férfi postával szerette volna elküldeni a csomagját, ezért az illeték kifizetésére pénzre volt szüksége. A hiszékeny asszony 53 850 eurót küldött a csaló férfi számlájára.

 

Az összeg kifizetése után az állítólagos „orvos“ ismét pénzt kért, ám az asszony rosszat sejtve kapcsolatba lépett a rendőrséggel. A rendőrség vizsgálja az esetet.

 

A rendőrség felhívja az emberek figyelmét arra, hogy soha ne adjanak pénzt ismeretlen embereknek.

 

 „Amennyiben egy ismeretlen személy telefonon vagy személyesen lép kapcsolatba önökkel és különböző okokra hivatkozva pénzt akar kérni, azonnal hívják a rendőröket a 158-as telefonszámon“

 

– tanácsolják a rendőrök.

 

PODVOD AKO VYŠITÝ: EMOTÍVNY PRÍBEH LEKÁRA V SÝRII STÁL ŽENU VIAC AKO 50 000 EURNa svoju dôverčivosť doplatila 54-ročná…

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, August 20, 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!