Nyitókép: TASR /Jaroslav Novák

 

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter szerint szeptember 2-án minden iskola ki fog nyitni és mintegy 800 ezer diák mehet vissza, vagy kezdheti meg tanulmányait. A tárcavezető szerint, ha valahol felütné a fejét a koronavírus, nem zárnák be az egész iskolát, hanem csak az érintett osztályt, majd a fertőzöttek kiszűrése után folytatódhatna tovább a tanítás.

 

Gröhling megerősítette, hogy a távoktatást, vagy online oktatást csak az ún. vörös fázisban vezetnék be. Bár a higiéniai előírásokat az összes iskolára egyformán adták ki, minden más esetben regionálisan döntenek arról, hogy mennyire kell szigorítani.

 

A miniszter elmondása szerint az eperjesi (Prešov) régió speciális helyzetben van, miután itt várható az Ukrajnából érkező diákok nagyobb létszámú beáramlása, így itt szükség lesz a karanténközpontok biztosítására, valamint a tesztelésekre, nehogy járványgóc alakuljon ki. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az Eperjesi Egyetem teljes mértékben felkészült a tanévkezdésre ebből a szempontból.

 

 hirdetes_300x300  

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!