Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Távozott a szociális partnerek mai tárgyalásáról az alkalmazottakat képviselő delegáció, miután Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter külön tárgyalásra hívta a munkáltatók képviselőit.

 

Az történt ugyanis, hogy miután a munkáltatók és szakszervezetek képviselői nem fogadták el Krajniak javaslatát a jövő minimálbérről, a szakszervezetek delegáltjai 25 perces tanácskozásra vonultak el. Ez idő alatt azonban az államot képviselő Krajniak külön egyeztetésbe kezdett a munkáltatókkal, amit a szakszervezetek a „szociális párbeszéd” szabályainak durva felrúgásaként értelmeztek.

 

A szakszervezeti képviselők szerint a Krajniak által ma bemutatott minimálbér-javaslat még annál is rosszabb volt, mint amit tárcaközi egyeztetésre terjesztett be. Az alkalmazottak érdekképviselete nehezményezi, hogy a munkaügyi tárca eltörölné a minimálbért a nemzetgazdasági átlagbérhez kötő képlet eltörlését. Krajniak javaslata szerint 623 euró lenne a bruttó minimálbér a jövő évben a Smer kormánya által tavaly elfogadott automatikus emelés (656 euró) helyett.

 hirdetes_400x285  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!