Nyitókép: Filip Mónika Fb-oldala

 

Az oktatási minisztérium honlapján augusztus 24-től immár megtalálható az összes oktatási intézmény szemafora (jelzőlámpája) magyarul – tájékoztatott közösségi oldalán Filip Mónika (SaS), az oktatásügyi minisztérium államtitkára.

 

A jelzőlámpa a koronavírus-járvány időszakában az oktatási intézmények számára előírt útmutatás. A szeptember 2-ai tanévkezdés előtt fontos, hogy az iskolák magyarul is megkapják a szaktárca COVID-19-el kapcsolatos anyagát, mely szabályozza működésüket a koronavírusos időszakban.

 

Filip Mónika államtitkár szorgalmazására a minedu.sk honlapon az óvodák, alapiskolák és egyéb iskolai intézmények, középiskolák, valamint az egészségileg hátrányos helyzetű gyermekek számára létesített alapiskolák is megtalálják az epidemiológiai helyzetben való cselekvési tervet, mégpedig saját anyanyelvükön.

 hirdetes_400x285  

 

A jelzőlámpa a vírusfertőzés kockázatának mértékét határozza meg az adott osztályban és iskolában.

 

Miről szól a szemafor (jelzőlámpa)?

Zöld szín – nincs fertőzött diák

Narancssárga szín – egy diák fertőzött

Piros – Többen fertőzöttek az osztályban

 

 

A tárca nemzetiségi oktatását korábban irányító Most-Híd (Peter Krajňák államtitkár és Prékop Mária főosztályvezető) időszaka alatt az oktatásügyi minisztériumra egyáltalán nem volt jellemző, hogy a nemzeti közösségek anyanyelvén is kommunikáljon. A parlamenti választások után felállt új vezetés kezdettől fogva vállalta, hogy e téren is minőségi változást hoz.

 

Körkép.sk

További ajánlott írások:

 

Szeptember 2-án indul a tanév. Gröhling ismertette az iskolakezdéssel kapcsolatos COVID-19 megelőző intézkedéseket

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.