Nyitókép: zoznam.sk/Ján Zemiar

 

Erik Kaliňák, az ellenzéki Smer-SD alelnöke és Igor Melicher a párt elnökségének tagja szerzői jogok megsértése és a szakdolgozatokkal kapcsolatos csalások miatt tett feljelentést Igor Matovič (OĽANO) kormányfő, Boris Kollár (Sme rodina) házelnök és Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter ellen – tájékoztatott Ján Mažgút, a Smer-SD sajtóosztályának vezetője.

 

Kaliňák és Melicher állítása szerint a múltban, mikor a Andrej Danko (SNS) korábbi házelnök került hasonló helyzetbe, akkor voltak olyan politikusok, akik versenyt űztek a rágalmazásokból, a lemondásra való felszólításokból és még feljelentést is tettek az ügyben.

 

 hirdetes_810x300  

„Most talán a nyári aktivitásaikkal vannak elfoglalva. Mi azonban úgy döntöttünk, hogy lépünk az ügyben, és rögtön három feljelentést is tettünk a Főügyészségen, mégpedig szerzői jogok megsértése és csalás miatt”

 

– jelentette ki Melicher.

 

A Smer szerint a kormányfőnek köszönhetően Szlovákia külföldön is felhívta magára a figyelmet, de sajnos negatív értelemben. Az ellenzéki párt szerint Matovič diplomamunkájáról Spanyolországban, Németországban, Csehországban, Magyarországon és Oroszországban is írtak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.