Nyitókép forrása: facebook.com

 

Az új koronavírusos esetek növekvő számára való tekintettel Zuzana Čaputová államfő elhalasztotta szerdán és csütörtökön esedékes, Nyitra megyei körútját.

 

Čaputová csütörtökön látogatott volna Komáromba, ahol többek között találkozott volna a járás településeinek polgármestereivel és megtekintette volna az új Monostori hidat is.

 

A kétnapos körút eredeti programja szerint az államfő tárgyalt volna Nyitra megye megyeelnökével és Nyitra polgármesterével, a nyitrai Jaguar Land Rover üzem vezetőségével, Nagycétényben is tiszteletét tette volna.

 hirdetes_300x300  

 

A program elhalasztását az államfő nem sokkal azután közölte a nyilvánossággal, hogy Pozsony járványügyi jelzőlámpáját vörösre változtatták az új koronavírusos esetek számának meredek emelkedése miatt.

 

 

„Minden körülmények között felelősen akarok viselkedni, ezért a körútra nem kerülhet sor olyan helyzetben, amikor a találkozók nagy számából adódóan sem én, sem munkatársaim nem tudjuk kizárni a vírus terjedésének lehetőségét. (…) A találkozókat ezért elhalasztjuk, járványügyi szempontból alkalmasabb időpontra (…)”

 

írta Čaputopvá a Facebookon.

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!