Nyitókép: TASR/AP

 

A kollégiumokban lakó egyetemistáknak a 2020/2021-es tanévben szigorúbb szabályokra kell készülniük a koronavírus-járvány miatt.

 

A szájmaszk viselése azt a szobát leszámítva, ahol a diák szállása lesz, a kollégium minden belső helyiségben kötelező lesz.

 

 hirdetes_400x285  

Az oktatásügyi minisztérium az internátusok számára készített protokolljában három fázist különböztet meg: zöld, narancssárga és piros.

 

A zöld fázis azzal az állapottal számol, amikor az internátuson nincs sem koronavírus-gyanús, sem koronavírus-fertőzött diák. A narancssárga fázisban már van koronavírus-gyanús diák vagy alkalmazott az internátuson.

 

A piros fázis már óvintézkedéseket tartalmaz arra az esetre, ha fertőzötteket találnak a diákok és az alkalmazottak között.

 

A Comenius Egyetem kollégiumaiban tilosak lesznek a látogatások

 

A pozsonyi Comenius Egyetem közölte, hogy a kollégiumaiban a téli szemeszterben tilosak lesznek a látogatások. Az ebédlők befogadóképességei szintén korlátozva lesznek, ezekben a helyiségekben egy személyre 15 négyzetméter eshet.

 

A veszélyes országokból érkező diákokat tesztelni és izolálni fogják

 

Az oktatásügyi tárca rendelkezése szerint a külföldi diákoknak – akiknek a SZK Közegészségügyi Hivatalának iránymutatása szerint az országba való belépésük után izolációba kell vonulniuk – ajánlatos az ideiglenes férőhelyet úgy kialakítani, hogy az izolációjuk még azelőtt befejeződjön, hogy a többi diákot elszállásolják.

 

Az internátusok részére készült protokoll szerint a veszélyes országokból és régiókból érkező diákokat kötelezően izolálni fogják, koronavírus-tesztet fognak elvégezni rajtuk, majd a negatív teszt felmutatása után elszállásolják őket.

 

A külföldi diákok számára az internátusok lehetőségei szerint külön kialakított helyiségekben kell biztosítani az izolációt.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!