Nyitókép: felvidek.ma

 

Ahhoz kevés volt (pontosabban már túl jól ismerik), hogy a magyarok körében mérhető eredményt érjen el. Arra sem ügyelt különösebben, hogy a csúfos választási vereség után valódi tisztújítást tartson pártjával.

 

Igen, a Magyar Fórumról, és Világi Oszkár oligarcha egyik emberéről, Simon Zsoltról van szó, aki most új politikai lehetőségeket keres.

 

A Körkép.sk információi szerint a magyarok körében az egyik legrosszabb renoméval rendelkező Simon a szlovákok kegyeit keresi és több politikai alakzattal folytat tárgyalásokat. Az egyik ilyen párt az SaS, ahol értesüléseink szerint Zászlós Gábor korábbi liberális politikusból lett vállalkozó is lobbizik az érdekében.

 hirdetes_810x300  

 

Nem volt tehát véletlen Simon választások utáni nyilatkozata sem a magyarok önrendelkezési követeléseinek elutasításáról, hiszen ezzel is a „puha magyar a jó magyar“ maskaráját öltötte magára a szlovákok szemében.

 

Simon már a parlamenti választások előtt is igyekezett feladni a magyar követeléseket. AZ SaS és az MKÖ tagjainak emlékezetes, közös sajtótájékoztatóján is már listavezetőként viselkedett, elriasztva a választásoktól sok jóérzésű magyart.

 

Érthetetlen öngól! Sulík és Simon csökkentették a Magyar Közösségi Összefogás parlamenti bejutásának esélyeit

 

Simon már az elmúlt hetekben sem búslakodott komolyabban, miután kihagyták őt a három párt „egységéből“. Számára ugyanis egyfajta magyar platform kialakítása lenne a legkézenfekvőbb megoldás, ahol az őt felületesen ismerő szlovák politikusok körében, – azok félrevezetésével és Világi médiuma, a Paraméter bulvárportál támogatásával – akár valós súlyát meghaladó pozíciót is kiharcolhat magának.

 

A Körkép.sk értesülései szerint az SaS-en kívül e célból szóba jöhet még a Sme rodina, a Za ľudí és a PS is, az OĽaNO, Hlas, Smer pedig szinte kizárt.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.