Belföld

Simon Zsolt(ék) szlovák pártban végezheti(k)

Az SaS-en kívül e célból szóba jöhet még a Sme rodina, a Za ľudí és a PS is, az OĽaNO, Hlas, Smer pedig szinte kizárt.

Nyitókép: felvidek.ma

 

Ahhoz kevés volt (pontosabban már túl jól ismerik), hogy a magyarok körében mérhető eredményt érjen el. Arra sem ügyelt különösebben, hogy a csúfos választási vereség után valódi tisztújítást tartson pártjával.

 

Igen, a Magyar Fórumról, és Világi Oszkár oligarcha egyik emberéről, Simon Zsoltról van szó, aki most új politikai lehetőségeket keres.

 

A Körkép.sk információi szerint a magyarok körében az egyik legrosszabb renoméval rendelkező Simon a szlovákok kegyeit keresi és több politikai alakzattal folytat tárgyalásokat. Az egyik ilyen párt az SaS, ahol értesüléseink szerint Zászlós Gábor korábbi liberális politikusból lett vállalkozó is lobbizik az érdekében.

 

Nem volt tehát véletlen Simon választások utáni nyilatkozata sem a magyarok önrendelkezési követeléseinek elutasításáról, hiszen ezzel is a „puha magyar a jó magyar“ maskaráját öltötte magára a szlovákok szemében.

 

Simon már a parlamenti választások előtt is igyekezett feladni a magyar követeléseket. AZ SaS és az MKÖ tagjainak emlékezetes, közös sajtótájékoztatóján is már listavezetőként viselkedett, elriasztva a választásoktól sok jóérzésű magyart.

 

Érthetetlen öngól! Sulík és Simon csökkentették a Magyar Közösségi Összefogás parlamenti bejutásának esélyeit

 

Simon már az elmúlt hetekben sem búslakodott komolyabban, miután kihagyták őt a három párt „egységéből“. Számára ugyanis egyfajta magyar platform kialakítása lenne a legkézenfekvőbb megoldás, ahol az őt felületesen ismerő szlovák politikusok körében, – azok félrevezetésével és Világi médiuma, a Paraméter bulvárportál támogatásával – akár valós súlyát meghaladó pozíciót is kiharcolhat magának.

 

A Körkép.sk értesülései szerint az SaS-en kívül e célból szóba jöhet még a Sme rodina, a Za ľudí és a PS is, az OĽaNO, Hlas, Smer pedig szinte kizárt.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zoltan
2020. aug. 26. 18:15

Kinek fog kelleni?

Palánkay Imre
2020. aug. 26. 18:27

Nem mindegy?? Érdekel ez még valakit?

Zsolt
2020. aug. 27. 19:08

“Magyar szavazatokkal nem fogok szlovák szekeret tolni” Žolt Šimon

B, Gy.
2020. aug. 29. 14:57

Potossan az ilyenekre kell odafigyelni akik a magyarokat megprobaljak megosztani lesz meg beloluk tobb is bizni kell a magyar szavazokban hogy felismerik a valos veszejt es hatat forditanak nekik.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket