Nyitókép: aktuality.sk

 

A jelenleg parlamenten kívüli Szlovák Nemzeti Pártban forrnak az indulatok és kemény harc indult a pártelnöki tisztségért. A dolgok jelenlegi állása szerint Andrej Danko pártelnök, a parlament korábbi alelnöke volt frakcióvezetőjével, Anton Hrnkoval csaphat össze.

 

Csúnya lejárató kampány

 

A párt besztercebányai kerületi struktúrája Hrnkot javasolta pártelnöknek, akitől azt várják, hogy elvégezze a szükséges reformokat, hogy a párt „visszakerülhessen a releváns politikai szereplők közé, és védelmezhesse a nemzeti-konzervatív értékeket Szlovákiában” – fogalmaztak a kerületi tanács illetékesei.

 hirdetes_810x300  

 

„Nem fogok reagálni Hrnkora. Csak meglep, hogy összeállt Slotával (szerk. megj. Ján Slota fiával) és Rafajjal (szerk. megj. az SNS korábbi alelnökével, Rafael Rafajjal),“ nyilatkozta Danko a Topkynak.

 

A 2020-as parlamenti választásokon az addig kormányzó SNS mindössze 3,16 százalékot szerzett, így nem érte el a parlamenti bejutáshoz szükséges küszöböt. Ezt követően Danko bejelentette, hogy mindenki vállalja a felelősséget és felajánlja lemondását. Később azonban maga Danko sem zárta ki, hogy újraindul az elnöki tisztségért.

 

Az SNS szeptember 12-én tartja tisztújító közgyűlését.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!