Nyitókép: reprofoto

 

Pénteken igazi adrenalinbombában volt részük azoknak a dunaszerdahelyi rendőröknek, akik Dunaszerdahelytől majdnem Nagymegyerig üldöztek egy férfit.

 

Az autós többszöri figyelmeztetés ellenére sem állította le járművét, ráadásul vezetési stílusával veszélyeztette a többi közlekedőt. Keresztülüldözték Hegyétén, Albáron és Alistálon. Ekkor a szolgálatot teljesítő rendőrök egyike rálőtt a nagy sebességgel haladó járműre.

 

„Csak az autó hátsó felére leadott rendőri lövéssel sikerült véget vetni az üldözésnek. A sofőr még megpróbált elmenekülni a szántóföldön, a rendőrök azonban Albárnál (a videó szerint inkább Alistál után – a szerk. megj.) elfogták és megbilincselték. Nem sokkal később az üldözött jármű felgyulladt. A rendőrök a kihívták a helyszínre a tűzoltókat. Az előzetes megállapítások szerint a motor túlterhelése miatt gyulladt ki az autó”

 

részletezte Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

 hirdetes_300x300  

 

Az esetet ún. szupergyors eljárás keretében vizsgálják. Ugyanakkor drogterjesztés vádja is felmerült a gyanúsítottnál, miután a rendőrök kristályos anyagot tartalmazó zacskót találtak az autóban. Erről később kiderült, hogy valóban drog.

 

Az autóban több mint 2500 adagnyi pervitin volt. Az ügyet ezután átvette a kerületi rendőrkapitányság nyomozója.

 

Az autósüldözésről videót is közzétett a rendőrség – a fedélzeti kamerájuk rögzítette a lövés pillanatát is. A videó itt tekinthető meg.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.