Vilhelmina
  • HUF: 360.26
  • USD: 1.18
  • 12 °C
  • 26 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Solymos a Pátriában: Nem leszünk alá-fölérendelt viszonyban Orbán Viktorral és a magyar kormánnyal

Épp a Solymos félék azok, akik leginkább hadilábon állnak az általuk oly sokszor hangoztatott hitelesség kérdésével.

Nyitókép: tvnoviny.sk

 

„A szlovákiai magyarokat képviselő pártnak korrekt kapcsolatot kell fenntartania a mindenkori magyar kormánnyal, mert ez a választóink érdeke. De én partneri kapcsolatról beszélek, nem pedig másról. Úgy gondolom, hogy a Híd készen áll arra, hogy korrekt partneri viszonyt folytasson a magyar kormánnyal és a kormányfővel, de mindig kettőn áll a vásár. Nem tudom elképzelni, hogy alá- fölérendelt viszonyban vegyen részt a Híd“

 

– fogalmazott a szlovákiai magyar vegyespárt elnöke a Most-Hídhoz közeli Pátria rádió szombati beszélgető műsorában.

 

A téma a három párt egyesülésének jövőképe és annak buktatói volt. Solymos László szerint „elsősorban helyi és regionális szinten kell betemetni az évtizedes árkokat és félreértéseket az MKP és a Most-Híd között.”

 

„Hátra kell lépnünk egyet, hogy aztán kettőt előre léphessünk“

 

– mondta a politikus, aki szerint a múltat nem elemezni kell, de tanulni belőle és előre nézni.

 

Kell a szlovák elem

 

Az ún. szlovák elem jelenlétével kapcsolatban az új politikai alakulatban Solymos elmondta, hogy az új párt, ha erős akar lenni, és fel szeretné vállalni a régió érdekeit az ott élő emberekkel együtt, akkor nyitottnak kell lennie.

 

„A Híd így gondolkodik, mi ezt hozzuk az egységbe, és csak így lehet sikeres.“

 

A sajnos ismét rengeteg üresjárattal, ötödrangú kérdésekkel fűszerezett műsor 50 perce alatt egyszer sem sikerült a dolgok mélyére kerülni. Solymostól így nem tudtunk meg semmi újat a három párt egyesülésének részleteivel kapcsolatban, csak az eddig ismert üres frázisok és közhelyek hangzottak el.

 

Például, hogy tartalommal kell megtölteni az egységet, vagy hogy hiteles ajánlatot kell letenni az asztalra.

 

Igénytelen műsorvezetés

 

A világos vonalvezetés helyett zavaróan csapkodó, igénytelen szerkesztésű műsorban a vegyespárti politikus megismételte, hogy azért van szükség magyar képviseletre a parlamentben, mert „csak így érhető el a magyarlakta régiók valós problémáira való rámutatás.“ Hogy aztán, amennyiben politikai akarat híján mégsem sikerül célt elérni, elmondhassák, hogy legalább a status quot megtartották.

 

Olyan üres válaszok fogalmazódtak meg Solymostól, mint hogy „azt kell egyértelműen megmutatni a választóknak, hogy szeretnénk mögéjük állni és együtt képviselni őket. Hogy el tudjuk egymást fogadni és torzsalkodás nélkül együtt tudjuk képviselni őket,“ amivel nem nagyon lehet már meggyőzni az embereket.

 

„Arról beszélni, hogy nem csináltunk semmit, nem igaz. De vannak mantinelek. 8 év alatt is voltak dolgok, amikor az MKP kormányon volt. A második legerősebb párt volt, és mégsem tudták átvinni a dolgokat. Mert a koalíciós partnerek nem mentek bele. De ha nincs ott egy ilyen párt a parlamentben, akkor ezek nem fognak megvalósulni“

 

– igyekezett magyarázni Solymos, hogy miért lenne szükség magyar képviseletre a szlovák parlamentben.

 

Majd az általuk elért állítólagos eredményekről a saját holdudvaruk anyagi kitömésére használt Kisebbségi Kulturális Alapot hozta fel példaként. Továbbá az általa vezetett Környezetvédelmi Minisztérium politikai alapú projektdöntéseit, melynek kapcsán utóda, Ján Budaj (OĽaNO) miniszter már a NAKA-hoz fordult, és Solymosra is rendőrségi kihallgatás vár.

 

Visszajutni a parlamentbe. De miért?

 

Solymostól egyelőre csak átlátszó hatalomátmentési kísérletet láthatunk. Hogy újra visszakerüljenek a parlamentbe és folytathassák a bizniszelést azok, akik eddig is ezt csinálták.

 

Az érdeklődő rádióhallgatóban és választópolgárban jogosan fogalmazódhat meg a műsor után, hogy ennél több, sokkal több fog kelleni a mérhető politikai eredmény eléréséhez. Politikai, kommunikációs és mediális szinten egyaránt. Mert épp a Solymos félék azok, akik leginkább hadilábon állnak az általuk oly sokszor hangoztatott hitelesség kérdésével.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 21 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2020. aug. 29. 13:52

Mindenkivel egyutt kell dolgozni aki segit nekunk de valosan nem csak igeretekkel.Vagyunk olyan ertelmes nemzet el tudjok donteni ki az igazi barat es ki a hamis.

Berlin
2020. aug. 29. 18:02

"De ha nincs ott egy ilyen párt a parlamentben, akkor ezek nem fognak megvalósulni“ - mondja Solymos, nagyon helyesen. És felidézi azt a korszakot, amikor "az MKP kormányon volt, második legerősebb pártként, de mégsem tudták átvinni a "dolgokat". - megint csak nagyon helyesen, valóban így volt. Konklúzió: ha ott vagyunk a szlovák törvényhozásban, ha nem, nem sikerülhet keresztülvinni az akaratunkat. Ha viszont így van - és szerintem így van - minek pedálozunk olyan nagyon a szlovák parlamenti részvételért? Miért kergetjük makacsul az "országosan meghatározó politikai tényező" délibábját?

Zoltan
2020. aug. 30. 07:00

Sehol sem leszel nem kell agodnod,osszeloptad a milliokat elvezd es kesz,meg elnem veszik.

Varga Balázs
2020. aug. 30. 07:21

Ki érzi úgy, hogy rosszabb lett az élete smióta ezek / MKP, Híd/ nincsenek a parlamentben? Hiányzanak valakinek? Ha azt akartuk volna, hogy ott üljenek akkor rájuk szavaztunk volna.

Csemez László
2020. aug. 30. 11:29

Szlovákokat a magyarok közé?Nincs elég szlovák párt,vagy azoknak is kell az Orbán Viktor pénze,hogy aztán magyar nemzet ellenes cikkeket firkáljanak,vagy keresztül tegyenek nekünk.Ott van a párkányi példa már az elszlovákosodott magyarok is magyarok ellen vannak!Ez Solymosnak azért jó,hogy megerősitse hátterét a majdani közös pártban.

Márkusz
2020. aug. 31. 09:42

A most-híd egy igazi politikai prosti-párt, de nagyon drága és hataloméhes prostituáltakkal vezetve, illetve képviselve. Ha sikerül nekik átmenteni magukat újra a pénzforráshoz, az nagyon drága (lehet végzetes) lesz a felvidéki magyarságnak ismét, mert újra elárulnak minket, ahogy eddig is, és ez törvényszerű sajnos...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket