Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

Ľubomír Galko szeptember 1-jétől az állami tulajdonban lévő Légijármű Szerviz Trencsén (Letecké opravovne Trenčín) igazgatója lesz. Erre a posztra Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter nevezte ki a rendes versenypályázat lebonyolításáig, amelyre a minisztérium közlése szerint hat hónapig kell még várni.

 

Galko átment a biztonsági átvilágításon. Naď szerint Galkonak „elvitathatatlan érdemei vannak a korrupció elleni harcban, és szerteágazó menedzseri tapasztalatokkal rendelkezik”.

 

Naď szerint az állami vállalat az előző vezetés alatt nagyon rossz számokat produkált, és „nem lehet egy lapon említeni az átláthatósággal”. Épp ezzel magyarázza Galko kinevezését is, aki szerinte alkalmas arra, hogy rendet tegyen a vállalat háza táján.

 hirdetes_810x300  

 

Galko a Radičová-kormány védelmi minisztere volt az SaS színeiben, de lemondásra kényszerült, miután kiderült, hogy minisztersége alatt a katonai védelmi hírszerzés újságírókat hallgatott le. A választások előtt nézeteltérésbe került Richard Sulík SaS-es pártelnökkel, majd többedmagával távozott a pártból és megalapította a Demokratapártot, amely azonban csak 0,14 százalékos eredménnyel tudott szerepelni a februári választásokon.

 

Új frakciót alapítanak az SaS-ből távozó “rebellisek”

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!