Nyitókép: teraz.sk

 

A koronavírus ugyan nagyban befolyásolja az oktatást, de 700 ezer diák végre visszaülhet a padsorokba.

 

Mintegy 693 000 diák tért vissza az iskolákba szerdán, kezdődhet a 2020/2021-es tanév. Az oktatást nagyban befolyásolja a koronavírus-járvány, hasonlóan, mint az előző félévben. Az iskolákban több higiéniai előírás van érvényben.

 

Az iskolaköteles diákok közül mintegy fél millióan alapiskolások, közülük is 59 ezer a kiselsős. „Középiskolába 196 ezren járnak, ebből 41 ezer az elsős“ – tette közzé a szaktárca.

 hirdetes_300x300  

 

Országszerte 2 074 alapiskolában, 433 szakközépiskolában, 219 gimnáziumban, 198 konzervatóriumban és 16 sportközépiskolában csöngettek be. Ezen felül a diákok 525 egészségügyi intézmény melletti speciális iskolát is látogatnak.

 

Az oktatásügyi minisztérium már jelezte, hogy a COVID-19 fertőzések kapcsán nem tervezi az oktatási intézmények bezárását országos szinten. Ha sor kerül is iskolabezárásra, azok lokális szinten lesznek. Az iskolák magyar nyelvű manuált is kaptak az óvintézkedésekről. AZ oktatási intézményekre zöld, narancssárga és piros jelzőlámpa vonatkozik. A zöld azt jelenti, hogy az iskola biztonságos, narancssárga esetén már van koronavírus fertőzött, piros jelzőlámpánál pedig többen is fertőzöttek.

 

A tanintézménybe való belépés előtt az iskolások a szülők által aláírt dokumentumot adnak le, melyben nyilatkoznak arról, hogy augusztus 17 – szeptember 1. között volt-e külföldön, illetve hogy a gyerek látogatott-e ezalatt tömegrendezvényt. Ha valamelyik kérdésre igennel válaszol, szeptember 16-ig figyelnie kell a gyerek egészségi állapotának alakulását.

 

Az osztályokban való szájmaszkviselés felételeiről és az epidemiológiai előírásokról korábban már aprólékosan beszámoltunk olvasóinknak.

 

teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!