Nyitókép: aktuality.sk

 

„El kell kezdenünk teljesen más dimenziókban gondolkodni erről az ügyről” – mondta a Kuciak-gyilkosság tárgyalásának ítélethirdetése után Roman Kvasnica, a Kuciak-család jogi képviselője. Kvasnica úgy véli, hogy a felügyelő ügyészre sok munka vár a következő időszakban, majd hibának nevezte, hogy korán feloszlatták a nyomozást végző rendőrségi egységet.

 

„Azt hiszem, most már világosan látszik, hogy milyen szörnyű hiba volt az egész nyomozócsoport feloszlatása, mert az ügyészségnek a teljes bírósági eljárás során nem állt rendelkezésére ez a támogató csoport”

 

fogalmazott Kvasnica, aki szerint épp a nyomozók csoportja lett volna az, aki további mérlegelendő bizonyítékokat szolgáltathatott volna.

 

„Meg kell érteni, hogy sem Kočner, sem pedig Zsuzsová nem tett vallomást az előkészítő eljárás során. Csak a bíróság előtti eljárásban tették ezt meg, és erre megfelelő reakciót kellett volna adni”

 

 hirdetes_400x285  

tette hozzá Kvasnica.

 

„Úgy gondolom, hogy az ügyészségnek sürgősen stabilizálódnia kell, és a legfontosabb pozíciókat be kell tölteni, akár az általános, akár a különleges ügyészségről van szó”

 

tette hozzá.

 

A Kuciak-nyomozócsoportot még a Smer-kormány által kinevezett Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány oszlatta fel még 2019 októberében. Az azóta az új kormány által leváltott rendőrfőkapitány akkor azzal érvelt, hogy nem volt értelme működtetni a nyomozócsoportot, miután megtörtént a vádemelés.

 

Feloszlatták a “Kuciak” nyomozócsoportot

sme.sk

Megosztás:
Címkék: Kuciak-gyilkosság

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.