Nyitókép forrása: dnes24.sk

 

Eredetileg csütörtökön hirdetett volna ítéletet a Kuciak-gyilkosság ügyében a bíróság, ám az ügyész új bizonyítékokat nyújtott be. A tárgyalás 10:00-kor kezdődik, és könnyen előfordulhat, hogy az ítélethirdetés elmarad, és egy újabb szakasznyi bizonyítási eljárás érkezik.

 

Korábbi információk szerint az ügyész Alena Zsuzsová mobiljáról kinyert adatokat nyújtott be bizonyítékként a bíróságnak a múlt hétvégén.

 

Ha az ítéletet mégsem halasztják el, akkor a három vádlott (Marián Kočner megrendelő, Alena Zsuzsová megbízó, Szabó Tamás gyilkosságban bűnsegéd) előtt három lehetőség áll: életfogytiglan, 25 év börtön vagy a felmentés.

 hirdetes_400x285  

 

Egyébként már második alkalommal tolnák ki az ítélethirdetés időpontját, eredetileg augusztus elején került volna sor az ítélethirdetésre, de Ružena Sabová, a törvényszék elnöke a tárgyalás végkifejletét elnapolta.

 

A Kuciak-gyilkosság főtárgyalása idén januárban kezdődött, eddig 22 napot töltöttek az érintettek a tárgyalóteremben.

 

Nem feltétlenül marad el az ítélethirdetés. Az Aktuality.sk közlése szerint az is előfordulhat, hogy mégis határozatot hoz a bíróság, tekintve, hogy a záróbeszédeken már túl vagyunk, az ügyben pedig tavaly decemberben már született egy ítélet: az egyik koronatanú-bűnrészest, Andruskó Zoltánt 15 év szabadságvesztésre ítélték. A külön tárgyaláson elítélt gyilkosságot kivitelező Miroslav Marčeket 23 év börtönt kapott.

 

Szabó Tamás, Marián Kočner és Alena Zsuzsová jöhet a sorban, az ügyész mindhármójuknak 25-25 éves börtönbüntetést kért. A pakliban ott van az életfogytiglan is, de ezt senki sem tartja valószínűnek.

 

És persze, ha a törvényszéket nem győzték meg a bizonyítékok egy vagy több vádlottat akár fel is menthetne.

 

Amennyiben ma mégsem születik ítélet, akkor Marián Kočner és Alena Zsuzsová terhére új bizonyítékot vesznek lajstromba.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!