Nyitókép: Braňo Bibel

 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter a járványügyi bizottság ülés után kijelentette, hogy a járványügyi helyzet leginkább a Nagymihályi járásában és Pozsony 1-es körzetében romlott a leginkább.

 

 „A megállapításaink szerint a fertőzöttek magas számáért elsősorban Pozsony 1-es körzete a felelős”

 

– jelentette ki Krajčí.

 hirdetes_810x300  

 

A járványügyi bizottság ajánlása szerint a piros és a narancssárga járásokban az alábbi óvintézkedéseket kell bevezetni:

 

  • Tilos este 23.00 órától reggel 06.00 óráig a tömegrendezvények megtartása belső helyiségekben, kivétel képeznek az esküvők 150 főig.
  • Tilos az 500 fő feletti kinti rendezvények, és a 250 fő feletti benti rendezvények megtartása.
  • Az önkormányzatoknak tanácsos lenne egy tiltást kiadniuk arra vonatkozóan, hogy 22.00 óra után már nem lehet alkoholt fogyasztani.
  • A vízipipák használatának betiltása.

 

 

Az egészségügyi miniszter elmondása szerint Szlovákiába a koronavírust Ukrajnából, Horvátországból és Csehországból hurcolják be az emberek. Mivel a legtöbb behurcolt fertőzés Ukrajnából származik, ezért a járványügyi bizottság fontolóra vette, hogy teljesen lezárja a határt Ukrajnával.

 

Krajčí azt is elmondta, hogy a piros országok listáján nem fognak változtatni, de mivel Svédországban és Bulgáriában javul a helyzet, ezért lehetséges, hogy visszakerülnek a zöld országok listájára.

 

Az egészségügyi tárca vezetője azt tanácsolta, hogy ha lehet, az emberek ne utazzanak se Prágába, se Bécsbe. Mivel Ausztriában és Csehországban is rossza a helyzet, ezért könnyen meglehet, hogy a járványügyi bizottság a piros országok listájára fogja tenni őket.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!