Nyitókép: Körkép.sk

 

Folytatja az Orbán-kormány politikájának támadását az egységes magyar képviseletbe igyekvő Most-Híd.

 

Solymos László, a szlovák-magyar vegyespárt elnöke pénteki Fb-bejegyzésében támogatásáról biztosította a színművészeti mellett tüntetőket. „Szimpatikus nekem, hogy az intézmény növendékei kiállnak tanáraik mellett, akiket elismert művészek százai támogatnak“ – fogalmaz az MKP-val és az Összefogással egységes magyar tömörülésbe törekvő Most-Híd.

 

Solymos: A színművészetinél nem demokráciát, hanem arroganciát látunk

 hirdetes_810x300  

 

Miközben tehát a három párti alakulat legerősebb tagja a Fidesz-KDNP stratégiai partnerének vallja magát, az Összefogás pedig bevallottan szintén jó viszonyt ápol a magyar kormánnyal, a harmadik alakulat nyíltan Orbán Viktort és kormányát kritizálja.

 

Solymos László szerint „a demokrácia ismérve, hogy a többség akarata érvényesül, de nem izomból, ellentmondást nem tűrve, mert akkor az már nem demokrácia, hanem arrogancia. Ennek lehetnek most tanúi azok, akik figyelemmel kísérik a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása miatt kialakult helyzetet.“

 

Kettős mérce 

 

Mondta mindezt az a pártelnök, aki az előző választási ciklusban, még kormányon, pofa alapján osztotta a közpénzt a Kisebbségi Kulturális Alapnál és Solymos tárcájánál a Környezetvédelmi Alapján is, ami miatt utódja, Ján Budaj büntetőjogi feljelentést tett. Solymosra tehát ez ügyben rendőrségi kihallgatás vár, de az is lehet, hogy erre már sor is került.

 

Amint a vegyespárt elnöke fogalmaz, a színművészeti átalakítását célzó törvény megkérdőjelezi mindazt, amit ez a 155 esztendős intézmény letett az asztalra.

 

Miközben tehát augusztus 20-án a Most-Híd elnöke hosszú évek karanténja után Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárral is kezet rázott, rá két hétre már a magyar kormány politikáját kritizálja.

 

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár kezet ráz Solymos Lászlóval a Most-Híd vegyespárt elnökével Komárom Szent István-szobránál a koszorúzási ünnepség előtt. Egyszerre bizarr és aggasztó: nem tudjuk, milyen irányt vállal fel végül a Most-Híd új elnöksége, de a képen látható Sólymos és a mellette vigyorgó Rigó Konrád élharcosai voltak a magyar kormányt rendszeresen szapuló Bugár vezette vegyespártnak. Most lehetőséget kaptak a kapcsolatépítésre – ígéretek, garanciák vállalása és áldozathozatalok nélkül. Bár Esterházyt lehetne ilyen könnyen rehabilitálni… Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt Forrás: https://korkep.sk/cikkek/velemeny/2020/08/21/az-ujsagiro-szemevel-a-ket-magyar-es-egy-vegyespart-kozos-szandeknyilatkozatanak-alairasa-komaromban-kepriport/ KÖRKÉP.SK

 

Solymos nem akar magyarországi irányítást

 

Solymos Lászlótól nem ez volt az első nyílt támadás a magyar kormányzattal szemben. A parlamenti választások után három hónappal a szlovák sajtóban azt nehezményezte, hogy az MKP-t Budapest irányítja, és nem látja értelmét olyan egységes pártban tevékenykedni, melyet Magyarországról irányítanak.

 

Augusztus végén pedig kijelentette, hogy nem lesznek alá-fölérendelt viszonyban Orbán Viktorral és a magyar kormánnyal.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.